Ga naar hoofdinhoud

Penningmeester Berg en Dalruiters verdacht van verduistering

Verenigingskampioenschap
Het Oldenzaalse gemeenteraadslid Johan Meijer wordt als penningmeester van de pony- en paardenclub Berg en Dalruiters uit De Lutte beschuldigd van verduistering. De rijvereniging mist een geldbedrag van vermoedelijk 40.000 euro uit de verenigingskas. De penningmeester wordt in verdacht van onrechtmatige handelingen.

Dit is door de Berg en Dalruiters verwoord in een brief naar de leden. Morgen houdt de vereniging een extra ledenvergadering. Ondanks het geld dat ontbreekt is zowel de vereniging als de stichting nog steeds financieel gezond, stelt secretaris Spaakman van de Berg en Dalruiters in de brief. Spaakman meldt dat het bestuur de komende dagen nader onderzoek doet om een goed beeld te krijgen van het exacte geldbedrag dat ontbreekt. Op de ledenvergadering worden leden meer gedetailleerd op de hoogte gebracht.

Uit de brief wordt ook duidelijk dat een aantal leden de afgelopen week de betaling van contributie heeft stopgezet of terug heeft laten storten. Die leden krijgen van de secretaris het verzoek het verschuldigde bedrag alsnog zo snel mogelijk over te maken, omdat de rekening van de Berg en Dalruiters is geblokkeerd voor de penningmeester. “Dus dat gevaar is geweken”, stelt Spraakman.

Het opstappen van Johan Meijer als fractievoorzitter van de PvdA in de Oldenzaalse gemeenteraad houdt mogelijk verband met de diefstal. De 63-jarige Oldenzaler heeft inmiddels ook zijn raadslidmaatschap beëindigd. Hij was sinds 2004 raadslid in Oldenzaal.

Bron: Tubantia/RtvOost.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.