Ga naar hoofdinhoud

Controverse over eigenaarschap Pennsylvania

Delight Stables uit het Duitse Saupsdorf bij Dresden sluit zich aan bij het verzet dat eerder Stal Brouwer, Duysels Hof en Reinie Tewis aantekenden tegen de Eurocommerce-executieveiling. Er is één verschil: de hengst Pennsylvania, die in Saupsdorf ter dekking staat, is volgens advocaat mr Wensing helemaal niet meer in bezit van de voormalige Stal Eurocommerce. De Rabobank maakt via woordvoerder René Loman bekend dat er beslag lag op Pennsylvania en dat de hengst dus nooit doorverkocht had mogen worden.

Delight Stables zegt de voormalige Grand Prix-hengst van Gerco Schröder in St. Oedenrode van een tussenhandelaar te hebben gekocht. De Duitse stoeterij kan haar positie als volledig eigenaar aantonen middels het paardenpaspoort. Mr Stephan Wensing, die als advocaat ook al voor Stal Brouwer (half eigenaar van Namelus R) optreedt, eist dat Pennsylvania onmiddellijk uit de veilingcatalogus wordt verwijderd, anders volgt er een kort geding. “Maar ik verwacht niet dat de veilingorganisatie tot actie overgaat, ze hebben ook niet gereageerd op onze sommatie aangaande Namelus R.”

René Loman van de Rabobank stelt dat het hoogst opmerkelijk zou zijn als het paard Pennsylvania niet meer van Gevi Gorssel is. “Juist over dit paard heeft Visser jr. destijds Rabobank en curatoren gevraagd medewerking te verlenen aan verkoop van het paard door het beslag op te heffen. Rabobank en curatoren hebben daarin niet toegestemd, omdat de prijs en de voorwaarden waaronder dit zou gebeuren niet aanvaardbaar waren om het beslag op te heffen”, aldus Loman.

“Het beslag is bovendien in het paardenpaspoort van Pennsylvania aangetekend”, vervolgt Loman. “Als het paard verkocht is door Visser jr dan zou dat betekenen dat er verkocht is terwijl er beslag op lag. Dat is een strafbaar feit. De koper moet ook hebben geweten dat het paard was beslagen, want dat beslag is aangetekend in het paardenpaspoort.”

De executieveiling van Stal Eurocommerce vindt van 4 tot 7 april plaats. Op de kavellijst bevinden zich meerdere paarden die deels in eigendom van andere partijen zijn, zoals Namelus R, El Clarimo, Zagreb en Vicky Gold.

Bron: Horses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook