Ga naar hoofdinhoud

Pestman achtste, van Marwijk en Ranzijn te sterk voor Duitsers

Rudolf Pestman - Diesel
Rudolf Pestman met Diesel

Gisteren is de internationale enkelspanwedstrijd in het Duitse Luhmühlen van start gegaan met de dressuur. Rudolf Pestman reed zijn Diesel naar de achtste plaats en was daarmee de beste Nederlander. De Duitse titelverdediger Detlef Böhlmann schreef de dressuur op zijn naam en gaat tevens aan de leiding in het Duits kampioenschap.

Aad van Marwijk en Jan Ranzijn nemen deel aan de nationale rubriek voor paramenners en bleken op deze eerste dag al te sterk voor de Duitsers. Van Marwijk won de dressuur, Ranzijn werd prachtig tweede.

Piet de Ronde eindigde met Mr. Bojangles op de elfde plaats. Christiaan Provoost werd met Maestro 24ste in het 57 deelnemers tellende veld.

Regerend Wereldkampioen Christoph Dieker moest helaas verstek laten gaan in Luhmühlen: „Kurt is sinds afgelopen weekend niet helemaal fit en daarom leek het me beter om hem terug te trekken,” aldus de verklaring van Dieker waarom hij  niet met zijn huidige toppaard FST Connect, bijnaam Kurt, in Luhmühlen start. Zijn WK-paard Elmor staat al langere tijd op rust.

 

Klik hier voor de uitslagen.

Bron: Horses/ Hoefnet

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook