Ga naar hoofdinhoud

Petitie gestart vanwege gruwelijke mishandeling

Paardenliefhebbers zijn op de Care2 website een petitie gestart tegen Salinas Rodeo en de sponsoren van dit evenement in Californië. Op de site staat een filmpje met gruwelijke beelden die tijdens de rodeo gemaakt zijn. Op dit filmpje is onder andere te zien dat een paard zijn been breekt en weer op de been gedwongen wordt. Hierbij wordt in het commentaar gezegd dat ooggetuigen konden zien dat het 45 minuten duurde voordat het paard uit zijn lijden werd verlost.

De petitie richt zich onder andere op de Rabobank en McDonalds, die op de website van Salinas Rodeo als sponsor staan vermeld. De petitie is in een week tijd ongeveer vijfhonderd keer getekend.

Klik hier voor de petitie.
Klik hier voor de video (schokkende beelden!).

Bron: Horses/ Care 2

26 reacties op “Petitie gestart vanwege gruwelijke mishandeling

 • max lodewijk

  Ik heb het filmpje gezien echt afschuweluijk wat daar gebeurt ik heb de petitie getekent, ik hoop dat het gestopt kan worden het is genoeg, stoppen zou wel niet gemakkelijk zijn omdat er veel geld mee gemoeit is, ze moeten dat ook bij een cowboy doen die zijn been gebroken heeft het is maar 45 minuten lopen naar de ambulance komop niet zeuren doorlopen.

 • Imre

  Helemaal eens met Max !

 • Chantal westerveen

  Belachelijk!!! heb hier geen woorden voor!!

 • Kim Rosalie

  Ik werd gewoon onpasselijk bij het bekijken van de beelden. Kon alleen maar denken laat die mensen stoppen, wie helpt het paard! Dit moet niet kunnen hoeveel geld er ook mee gemoeid is. Een ding is zeker, ze liegen dat ze van hun paarden houden.

 • C.schouenberg

  Ik schaam me dat ik bij de Rabobank ben! Alhoewel ze ook veel goede dingen sponsoren, vind ik dit absoluut niet kunnen! Ik snap niet hoe een nederlandse bank met zo’n goede naam zich hiermee inlaat.
  Schandalig! Dit zou een goed onderwerp zijn voor bijv. Pauw en Witteman! Dan zouden de nederlandse rabobank leden hier toch echt een negatief oordeel over vellen! Ik hoop dan ook dat dit hier in Nederland tot een grote discussie zal leiden.

 • Esme Stenzen

  Schandalig hoe ze met de paarden daar om gingen. Ik heb er gewoon geen woorden voor en het zou echt verboden moeten worden.
  Laat ze de mensen zelf maar eens voelen wat die paarden hebben moeten voelen

 • Julia Somers

  Mensen die dieren mishandelen, zijn ook in staat om mensen te mishandelen of zelfs te vermoorden. Wie niet van dieren houdt, houdt zeker niet van mensen.
  Er zouden zware straffen moeten uitgesproken worden voor die misdadigers!

 • Anja hoyer

  Afschuwelijk wat hier gebeurt mijn maag draait helemaal om gewoon misselijk makend vraag me af of ze dit ook met hun eigen mensen laten gebeuren en rabobank jullie moesten je schamen maar ja geld he !!!!!!!

 • de smedt ann

  ik teken deze petitie om in de hoop dat de mensen dat da doen en de die dat er met hun veel geld tussen zitten om eens wat menselijker te worden of het eens in te zien dat dieren leed en mishandeling enz…moet stoppen.wat ik ook hoop is dat de landen dat al bij de euro zone behoord ook eens een verbod zouden maken op het kweken en het slachten van honden en katten.dat zijn huisdieren en dat moeten huisdieren blijven dat is geen vlees voor op een bord.er is al eten genoeg en vlees dat ze geen huisdieren moeten nemen.als je eens bekijkt hoe ze die huisdieren behandelen voor ze sterven dat kan een normale mens niet blijven bekijken en die vreemde soorten die slachten er maar op los die beesten huilen van de pijn enz….ik zie liever een horror film dan naar dat te kijken want dat is slechter als naar een horror film kijken.en zoals ik al zij een normale mensen kunnen daar niet naar kijken maar die vreemde soort wel die doden met veel plezier want dat zie je die honden en katten op afschuwelijke wijze en ze mogen het doen en ze gaan altijd wat verder om de mensen te kwetsen met die beelden.ik heb zelfs op facebook al een foto gezien van een kleine baby dood met wat groenten enz…op een bord zo ver zitten we al om de wereld zieker en zieker te maken rot dus.en de die dat er met hun geld tussen zitten zijn al zo even slecht als de die dat de huisdieren slachten.ik versta niet hoe die nog de slaap kunnen vatten maar ja als je geen hart hebt geen gevoelens hebt enz…dan ben je geen normale mens en dat zijn zelfs geen mensen in mijn ogen die rotte slechte op gekropt rot vlees dat zijn ze geen mensen want mensen hebben gevoelens enz….zelfs dieren ook en dat op gekropte bol rot vlees die dat de huisdieren slachten en de die dat er met hun geld tussen zitten niet.

 • de wolf christiane

  ik heb het niet helemaal uitgezien,anders komt mijne gal naar boven,het is gewoon gruwelijk (vinden ze dat nu zo leuk om dieren te mishandelen)STOP daar mee,dat ze zelf rond lopen op de pist met een couboy op hun nek,en dat ze zelf hun benen breken,EN HOOP DAT ZE NIET VERZORGT WORDEN?wand bij deze dat zijn geen mensen (DAT ZIJN BEESTEN DIE MENSEN)

 • annelies pronk

  Walgelijk…..de mens..

 • sanne ls

  Jammer dat deze petitie nou gestart is want er loopt er al EEN die is gelijk drie dagen na ontdekking van dit gruwelijke leed gestart. Beetje lastig dus als er twee tegelijk lopen maar ik begrijp wel de goede bedoelingen hiervan..

  Dear Friends what do you think at this cruelty and our dutch Bank Sponsors this

  http://www.youtube.com/watch?v=4wjcHzwVHrU

  Beste vrienden wat vinden jullie hier nu van ik kom tot de gruwelijke ontdekking dat onze boerenbank de RABOBANK deze gruwelijke dierenmishandeling sponsort geloof je het niet bekijk t filmpje en bekijk de site van Salinas Rodeo dit is de site van de organisatie/

  this is the site for proof the sponsors!

  http://www.carodeo.com/about-california-rodeo-salinas/sponsors/

  The worst thing is our dutch bank sponsors

  Het ergste is dat dit in strijd is met het beleid van de RABOBANK

  https://www.rabobank.com/nl/images/Beleid%20dierenwelzijn%20Rabobank%20Groep.pdf

  oa de volgende punten worden hier geroepen
  Vijf vrijheden van dieren
  1. Vrijheid van honger en dorst: door gemakkelijke toegang tot vers water en een voedingsregime gericht op het in stand houden van gezondheid en levenslust
  2. Vrijheid van ongemak: door een geschikte omgeving met beschutting en een comfortabel rustgebied
  3. Vrijheid van pijn, verwonding en ziekte: door preventie of snelle diagnose en behandeling
  4. Vrijheid om natuurlijk (soorteigen) gedrag te vertonen:
  door voldoende ruimte, degelijke faciliteiten en het
  gezelschap van dieren van dezelfde soort 5. Vrijheid van angst en (chronische) stress: door omstandig­
  heden en behandeling die mentaal lijden voorkomen

  PFFF ik vraag me alleen af hoe kan deze sponsoring dan!! alles in strijd met hun richtlijnen!

  NU kijk niet toe doe iets!

  Vrienden please teken de petitie

  Please do something please sign the petition

  http://www.thepetitionsite.com/243/473/305/salinas-rodeo-animal-cruelty/

 • Yvonne de waard

  Ik heb het fimpje gezien en gezien hoe dat dier er aan toe was.Houden ze daar niet van de dieren? Om een dier zo te laten lijden is vreselijke Dierenmishandeling .Zo behandel je een paard niet ik vind het diepbedroevend dat mensen zo weinig respect voor het dier toonde.Die mensen moesten zich diep maar dan ook erg diep schamen,Afschuwelijk …..

 • janny suurling

  Ik ga t filmpje niet kijken, ik kan me er heel veel bij voorstellen, walgelijk! Ik zal ook iets achterlaten op de sites van mcdonalds en rabobank, wellicht een idee voor iedereen die hier tegen is. Zeg er iets over en maak ze helemaal ziek.

 • Richard Disco

  moet je hier nu nog wat van zeggen. We weten het toch: De echte beesten onder de dieren zijn MENSEN.
  Rabobank als tgen doping bent in de wielrennerij en sponser je wel ga dan effe bij je zelf te rade waar je in Godsnaam mee bezig bent.

 • Sieneke vingerling

  Stop hiermee!

 • putzeys M.J.

  Ik vind het heel spijtig dat serieuze firma’s hun naam verbinden aan evenementen waar dieren worden mishandeld. Waarom verbinden ze hun naam niet aan zaken waar alles op een humane manier verloopt.

 • Nelwilleboer

  Gruwelijk

 • Jean Hansen

  Heb hier geen woorden voor!!

 • vera verdonck

  schandalig

 • marie-jose dujardin

  ik kom op voor de dieren ,daar zij niet kunnen spreken of verweren ,en daarom teken ik ,dat het moet stoppen met die dieren te beulen . echt bende geld wolfen.
  want alles draait toch maar om geld

 • Lia Roozing

  Ik heb hier geen woorden voor!! Hoe kunnen ze dit een dier aandoen, verschrikkelijk!! 🙁

 • Brigitte Koopman

  Stop dit! Ik kan er niks anders op zeggen dieren mishandeling moet stoppen!

 • fleur

  Is dus de reden waarom ik al meer dan 2 jaar niets meer van coca cola drink, zelfs geen chaudfontaine!

 • karina baaijens

  Dit kan en mag echt niet!!

 • marisol

  Ik heb niet gekeken, ik heb al zoveel smerigheid gezien !! Ik geloof wat mensen toe in staat zijn!!Ik wil dat dieren mishandeling stopt,nu en voor altijd!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook