Ga naar hoofdinhoud

Petra van Esch en Unique top in Tinello Cup

Petra van Esch UniqueDressuuramazone Petra van Esch beleefde afgelopen weekend drukke dagen. De amazone uit Gemonde kwam op de KNHS-kampioenschappen aan de start en kwam eveneens in actie in de Tinello Cup-selectie in Roosendaal. Welt Hit-zoon Unique won in Wanroij in het Z2-kampioenschap een bronzen medaille en maakte een dag later succesvol zijn debuut in het ZZ-licht. Met 69,38% schreef hij de Tinello kwalificatie in deze klasse op zijn naam.

“Het was inderdaad even aanpoten. Gelukkig waren de programma’s zodanig opgemaakt, dat ik beide wedstrijden kon rijden”, lacht Petra van Esch. In Roosendaal kwamen op zondag 28 combinaties aan de start in de selectie van de Tinello Cup. Met ruime afstand liet Petra van Esch de concurrentie de hakken zien. Beide juryleden zagen in haar en Unique de winnaars en beoordeelden haar proef met 69,38%. “Een prachtig resultaat natuurlijk”, beaamt de amazone. “Maar, voor mijn gevoel had het wel een score boven de zeventig procent mogen zijn. Alles lukte en ik kon Unique optimaal voorstellen.”

Van Esch bleef in de selectie voor op Femke de Laat, die haar Tommie (v. Krack C) naar 67,19% stuurde. Nars Gottmer nam de derde stek in met Ferro-dochter Unicara. De actieve merrie was 67,03% waard.

Overige rubrieken
In Roosendaal kwam een twintigtal combinaties in de baan om de strijd aan te binden in de Tinello Cup-selectie van het ZZ-zwaar. De winst kwam op naam van Anne Meulendijks, die haar Tom Tom Go (v. Cabochon) naar 66,57% stuurde. In de reguliere rubriek voor ZZ-zwaarcombinaties eiste Aniek de Laat de overwinning op. Dat deed ze met Umpire K (v. Obelisk) die naar 62,86% liep. In de reguliere ZZ-lichtgroepen kwam zaterdag Rosalie Mol aan kop met haar Legend (v. Likoto xx) en op zondag domineerde Jeroen Okkema een groep met zijn nieuwste troef Top’s Zoë (v. Negro).

Lees vrijdag meer in De Paardenkrant

Bron: Horses.nl/De Paardenkrant – Melanie Brevink

© Horses.nl, overname niet toegestaan. Op dit artikel rust copyright.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.