Ga naar hoofdinhoud

Philippaerts eist ruim zeven ton schadevergoeding voor oplichting

Shane Sweetnam, hier met Amaretto d'Arco. ©De Paardenkrant
Ludo Philippaerts en zijn stoeterij Dorperheide hebben bij de rechtbank in Antwerpen 725.000 euro schadevergoeding geëist van de vroegere eigenaars van stoeterij Arenberg in Malle vanwege oplichting. Arenberg verkocht in 2002 de BWP-hengst Amaretto d’Arco, die de stoeterij in gezamelijk eigendom had met Dorperheide, zonder dat Dorperheide hiervan op de hoogte was.

In 2002 kochten Dorperheide en Arenberg Amaretto d’Arco voor 17.000 euro, waarna de hengst bij stoeterij Arenberg in Malle in training werd gezet. Op 18 augustus 2008 vernam Philippaerts dat Arenberg zonder zijn medeweten het paard verkocht had aan de Amerikaanse fokkerij Spy Coast Farm. “Patrick S. van Stoeterij Arenberg beweerde dat hij 500.000 euro voor Amaretto d’Arco had gekregen en beloofde mijn cliënt de helft. Later bleek dat de Amerikanen 1.450.000 euro hadden betaald”, pleitte advocaat John Maes namens Philippaerts en zijn stoeterij in de rechtbank van Antwerpen.

Vrijspraak

Stoeterij Arenberg vroeg om vrijspraak. “De cruciale vraag is: wie was eigenaar van het paard? Wie mocht het verkopen? Ik denk diegene die het in zijn bezit had. Het stond jarenlang in de stallen van mijn cliënt. Philippaerts kan het eigendom niet bewijzen. Bijgevolg is dan ook dat beweerde misdrijven van mijn cliënt niet kunnen worden aangetoond”, aldus het tegenoffensiefvan Axel De Schampheleire, die Stoeterij Arenberg vertegenwoordigde.

Openbaar ministerie

Het openbaar ministerie vorderde voor Patrick S. en Louise M., die verstek lieten gaan, twintig maanden cel en 2.750 euro boete en voor stoeterij Arenberg 8.250 euro boete.

Overleden

Vorige maand overleed de bruine hengst aan de gevolgen van een koliekoperatie, hij werd slechts zestien jaar. De laatste drie jaar werd de zoon van Darco gereden door de Amerikaanse Katie Dinan, die begin 2013 de teugels overnam van Shane Sweetnam, de Ierse stalruiter van de Spycoast Farm uit Kentucky.

 

Bron: Equnews/Het Belang van Limburg

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.