Ga naar hoofdinhoud

Philippaerts wil met zoons in landenteam

Ludo Philippaerts maakte deze week bekend dat zijn beste paard Winningmood (v. Darco) is verkocht aan de Franse baron Edouard de Rothschild. Hij blijft ondanks het verlies van z’n toppaard ambitieus.  ,,Ooit eens een landenwedstrijd kunnen rijden met m’n twee zoons in een team. Dat is een droom!”, aldus Philippaerts.

Stilzitten doet Philippaerts niet. ,,Ik sta nog altijd in de top-30 van de wereldranglijst en het is wel de bedoeling dat ik de wedstrijden van de Global Tour ga rijden. In principe had ik met Winningmood en Cassini Jac de paarden om wat af te wisselen en alle grote wedstrijden te rijden, maar dat wordt nu anders. Maar ik blijf ambitieus. Anders kon ik er beter nu mee stoppen.”

,,Ik ben nog te jong om afscheid te nemen van de sport en me toe te leggen op de carrière van mijn kinderen die het internationaal heel goed doen.” Hij wil wel graag samen met zijn kinderen in het team rijden. ,,Mijn kinderen Nicola en Olivier zijn erg gedreven en ze doen het uitstekend. Daarom is het zeker ook de bedoeling wat meer paarden van eigenaren te gaan rijden, wat trouwens ook al meer gebeurt. Want door de uitstekende resultaten van de voorbije weken komen er wel wat mensen aankloppen en een paard aanbieden. Dat is alleen maar een goede zaak.”

Bron: Horses.nl/De Paardenkrant

Lees ook:
Philippaerts verkoopt Winningmood aan Franse baron

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook