Ga naar hoofdinhoud

Pieter Clemens ontvangt uitnodiging voor Calgary

Pieter Clemens
Pieter Clemens, hier met Horizon de Regor op CHIO Rotterdam Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

De 24-jarige Belgische springruiter Pieter Clemens won gisteren in Elmshorn de finale van de Young Riders Academy Anniversery Show. Deze wedstrijd over 1,45 m. was onderdeel van een evenement ter gelegenheid van het vijfjarig bestaan van de YRA. Bij de overwinning hoort voor Clemens een uitnodiging voor de Calgary Summer Tour 2019.

Tweendertig ruiters uit veertien landen verzamelden zich van maandag tot en met woensdag in de Fritz Tiedemann Halle in Elmshorn om het vijfjarig jubileum te vieren. Voor Nederland was alleen Lisa Nooren van de partij.

Geneve en Den Bosch

In de afsluitende wedstrijd werd de Ierse springruiter Eoin McMahon tweede. Hij ontvangt daarmee een uitnodiging voor CHI Geneve 2018. Derde werd zijn landgenoot Jonathan Gordon, die mee mag doen aan The Dutch Masters in Den Bosch volgend jaar. Nooren bleef buiten het podium.

Eventingteam

Op de feestelijke bijeenkomst werd ook een nieuwtje aangekondigd: de lancering van het Young Eventers Programm. Daarin worden drie eventingruiters een jaar lang begeleid door Pippa Funell. Het theoretische deel van de Academy volgen de eventingtalenten samen met de springruiters. Inmiddels heeft de eerste selectie al plaatsgevonden: Alex Kennedy (GB), Susie Berry (Ierland) en Mary Edmundson (GB) zijn de eerste deelnemers aan het programma.

Gala

Onderdeel van de festiviteiten ter ere van het lustrum was een gala op Schloss Breitenburg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook