Ga naar hoofdinhoud

Plan voor drafbaan nabij paardencentrum Drachten

Agrariër Willem Veenstra uit Boornbergum wil een drafbaan aanleggen in de buurt van het Fries Congres & Paardencentrum in Drachten. Het plan zit nog in de verkennende fase volgens Veenstra, mede-investeerder in het Fries Congres & Paardencentrum.

“We hebben in Drachten altijd een renbaan gehad, het zou mooi zijn als we er weer een krijgen”, zegt Veenstra. De oude drafbaan stond achter De Lawei. De nieuwe baan moet verrijzen op grond die van de gemeente Smallingerland is. Veenstra wil dit land rondom het paardencentrum graag ruilen tegen de strook van 9,5 hectare die hij bezit in De Peinder Mieden. Hier heeft de gemeente een natuurwoonproject gepland.

Het Fries Concrescentrum beschikt momenteel, naast vergaderaccomodaties en horecagelegenheden, over 150 boxen en vier rijbanen.

Bron: Leeuwarder Courant / Paardenkrant-Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook