Ga naar hoofdinhoud

Plannen hippisch centrum op luchthaven Twente

Foto Lonneke Ruesink
Er zijn plannen om op een deel van het terrein van de luchthaven Twente en het aansluitende landgoed Het Oosterveld een hippisch centrum te ontwikkelen, waar zowel topsporters als recreanten kunnen trainen met hun paard.

Het moet een terrein worden met tot stallen omgebouwde hangars, een permanent militaryparcours, in- en outdoor trainingsmogelijkheden voor dressuur en springen, verblijfsaccommodatie voor (buitenlandse) ruiters, trainers en verzorgers én bedrijven die gerelateerd zijn aan de paardensport. Dat is in de basis het plan van de Enschedeërs Loed van Heek en Robin de Groot.

Van Heeks familie is al meer dan tachtig jaar eigenaar van het honderd hectare beslaande landgoed Het Oosterveld, dat grenst aan de luchthaven. Volgens de initiatiefnemers botst hun plan niet met het vorige week door de ‘commissie-Wientjes’ gepresenteerde plan om het luchthaventerrein de bestemming van Technology Base Twente te geven, een locatie voor bedrijven die zich specialiseren in nieuwe materialen en productietechnieken.

Koninklijke TenCate zou hier met de bouw van een nieuwe fabriek voor productie van composieten als aanjager fungeren. Vastgoedman Robin de Groot: “In onze plannen hebben we hooguit vijftig hectare van het terrein van de luchthaven nodig. Dan blijft er nog dik honderd hectare over voor de vestiging van technologisch hoogwaardige bedrijven. Voor het goede begrip: het B&S Park in Enschede is ongeveer twintig hectare groot en na dertig jaar nog steeds niet volgebouwd.” Van Heek en De Groot staat ongeveer een zelfde opzet voor ogen als Goodwood Estate in Engeland, dat behalve een hippisch centrum is uitgegroeid tot een bekende evenementenaccommodatie.

Bron: Horses/Tubantia.

2 reacties op “Plannen hippisch centrum op luchthaven Twente

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.