Politiepaard op hol en gewond na botsing met auto

In het centrum van Rotterdam is gistermiddag een politiepaard gewond geraakt bij een aanrijding. Het paard werd aangereden door een auto waarvan de bestuurder onderweg was naar een oogziekenhuis. De auto is zwaar beschadigd, het paard en zijn ruiter zijn lichtgewond.

Volgens een getuige knalde het paard tegen de auto aan, die van rechts kwam. Na de botsing sloeg het paard op hol. Aan het einde van de Witte de Withstraat lukte het iemand om het dier weer te vangen. Het lichtgewonde paard is daarna met een veewagen van de politie afgevoerd.

De ruiter is nagekeken in een ambulance maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Het paard is waarschijnlijk licht geblesseerd. De bestuurder van de auto bleef ongedeerd.

Klik hier om de video te bekijken. 

Bron: AD/RTVRijnmond

 

 

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.