Pony vast in wildrooster

In het buitengebied van Haaksbergen kwam vrijdag een pony vast te zitten in een wildrooster. Door een wonder kwam de pony er zonder kleerscheuren vanaf terwijl hij een uur vast had gelegen. Al vaker zorgden wildroosters in Haaksbergen voor problemen. Zo had de brandweer ook al eens een peuter bevrijd uit een rooster en moest er moest er een paard afgemaakt worden die vast zat.

Rosan Drees maakte met haar pony Macho een buitenrit in het Buurserzand bij Haaksbergen. Achter het Buursermeertje kon ze niet verder door een wildrooster en de amazone besloot om te keren. De pony werd op dat moment wat onrustig. Voor de zekerheid is ze afgestapt want haar moeder had gezegd dat als je het niet vertrouwd, gewoon afstappen.

Macho schrok van een hond die achter hem uit de bosjes rende. Hij sprong aan de kant, boven op het wildrooster en kwam vast te zitten met zijn achterbeen. De pony viel maar bleef rustig liggen omdat Rosan bij hem was.

Voetgangers kwamen Rosan helpen na haar hulp geroep. Ze had haar mobiel bij zich en kon ook haar ouders bellen. Ze moesten lang wachten op de dierenarts, politie en brandweer. Ze hebben Macho uit zijn benarde positie bevrijd waar hij een uur in heeft gelegen en…..hij loopt weer en is geen moment kreupel geweest!

De Gemeente Haaksbergen is bij Rosan en Macho op bezoek geweest met een presentje. En het wildrooster wordt vervangen door een hek
Schijnbaar is daar jaren geleden op dezelfde plek een paard afgemaakt omdat deze er ook in gekomen was.

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.
2 reacties op Pony vast in wildrooster
  1. 1

    er moesten 2paarden vast komem te zitten waarvan 1 moest worden afgemaakt voordat de gemeente er iets aan deed? ben ik het persoonlijk niet mee eens, 1 paard had voldoende waarschuwing moeten zijn geweest dat het voor mens én dier onveilig is.

  2. 2

    Niet erg handig van de gemeente en alleen me excuses kun je geen dierenarts betalen