Ga naar hoofdinhoud

Pony’s overleven trailerongeval op snelweg

Twee pony’s overleefden zondagmiddag een ernstig trailerongeval op de A28 bij ’t Harde, nabij Nunspeet. De trailer schoot los van de auto en belandde tientallen meters verderop op zijn kant op de linkerrijstrook. De dieren raakten nauwelijks gewond bij het ongeval.

De 36-jarige automobiliste verloor de controle over het stuur toen de trailer op de snelweg begon te slingeren. De auto belandde vervolgens achterstevoren in de middenberm en de trailer viel op zijn kant en schoot los van de auto. De pony’s bleken na controle door een dierenarts vrijwel ongedeerd.

Bron: Horses.nl/Politie.nl

3 reacties op “Pony’s overleven trailerongeval op snelweg

 • Wendy

  Ben benieuwd welk merk trailer zichzelf met deze gelukkige afloop mag prijzen.

 • martijn

  Als een trailer of aanhager begint te slingeren komt dat heel vaak omdat de bestuurder van de auto te hard rijdt. Gewoon te hard of voor de omstandigheden te hard (denk aan harde zijwind) en niet omdat er met een bepaald merk trailer wordt gereden.
  Achterstallig of geen onderhoud komt de wegligging overigens ook niet ten goede.

  Voor de pony’s fijn dat het goed afloopt, ben wel bang dat ze nooit meer een trailer in willen.

 • Isabel

  vergeet niet dat er VEEL MEER aan de hand kan zijn dan te hard rijden! En oordeel niet als je er zelf niet naast gezeten hebt. Ik heb het aan den levende lijve mee gemaakt, en alleen maar omdat er iets stuk ging wat volgens de fabrikant “nog nooit gebeurd was”…. Met een gangetje van 50 km/h ongeveer…. trailer wordt JAARLIJKS nagekeken door een erkend aanhanger bedrijf. Oftewel de beste stuurlui staan aan wal!!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.