Ga naar hoofdinhoud

Madeleine Winter-Schulze 80, CMH komt met documentaire: ‘Het hart van de paardensport’

Madeleine Winter-Schulze en Isabell Werth. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Vanavond, op de 80e verjaardag van Madeleine Winter-Schulze is de documentaire 'Das Herz des Reitsports' live te zien op ClipMyHorse.TV om 20.15 uur. ClipMyHorse.tv maakte in eigen beheer en documentaire over Winter-Schulze, sponsor van onder andere Isabell Werth en Ludger Beerbaum

De documentaire neemt je mee door de belangrijkste fasen in het leven van Madeleine Winter-Schulze. Ze vertelt over de nauwe relatie met haar vader Eduard Winter. Ze blijft er bij dat zonder hem haar leven niet mogelijk geweest zou zijn. Tot op de dag van vandaag speelt het bedrijf van Eduard Winter een grote rol in haar leven

Eduard Winter Children’s Foundation

En ze wil iets teruggeven: aan paarden, aan paardensport, maar ook aan de mensen. Daarom richtte ze, om haar vader altijd te herinneren, de Eduard Winter Children’s Foundation op. Zijn Alfredos was het eerste paard waar Madeleine op reed in het Grunewald in Berlijn.

Paardenliefhebbers en levenspartners

Ze waren perfecte aanvullingen op elkaar, paardenliefhebbers en intieme levenspartners: Madeleine Winter-Schulze leerde haar man Dieter – natuurlijk – kennen via de paarden in Berlijn, in Mellendorf vervulden ze hun droom. Toen Dieter Schulze in 2008 overleed, waren het de paarden en hun ruiters met wie ze vele jaren samen doorbracht, die haar er doorheen hielpen. ‘Haar ruiters’ werden haar familie door de jaren heen.

Niet op de voorgrond

Madeleine Winter-Schulze heeft talloze prijzen, overwinningen en medailles verzameld, maar wat echt telt voor haar is het moment: wanneer ze haar ruiters en paarden met stralende ogen bewondert, haar vingers kruist, meejuicht, zichzelf nooit op de voorgrond zet, maar altijd klaar staat om zich op de achtergrond te troosten of zich te verheugen.

Bekijk hier de documentaire

Bron: Horses.nl / Dressuursport Deutschland

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook