Ga naar hoofdinhoud

Provincie geeft kwart miljoen voor mega standbeeld Fries paard

De Friese Staten stellen een kwart miljoen euro beschikbaar voor de bouw van een 25 meter hoog standbeeld van een Fries paard. Een initiatief van de VVD kan op een meerderheid rekenen. Met de provinciale bijdrage zijn de initiatiefnemers er nog niet. Er is nog een gat van twee miljoen euro. Dat moet worden opgehaald worden door giften, sponsoring van bedrijven, fondsen en crowdfunding.

Volgens fractievoorzitter Avine Fokkens van de VVD moet het beeld op een prominente plek komen. “Zo’n beeld geeft duidelijk aan waar Fryslân voor staat. Het zegt iets over het paard dat bekend staat om zijn karakter. Het zegt ook iets over de Friese inwoners.”

Het oorspronkelijke plan was het beeld volgend jaar te plaatsen in het kader van Leeuwarden Fryslân Culturele Hoofdstad. De kans dat dat nog lukt is klein, denkt Fokkens. Over de plek wil ze zich niet uitlaten. “Een prominente plek want het moet direct het signaal geven dat je welkom bent.”

Bron: OmroepFriesland

2 reacties op “Provincie geeft kwart miljoen voor mega standbeeld Fries paard

 • Thomas

  Even een vraag

  Hoe kan zo’n beeld wat er overigens leuk uitziet

  2.250.000 euro kosten ?

  Wordt ie van brons of zo ?

 • jw

  225.000,000 bedoel je daar zit het voer bij in,en aan de strijkstok.

  Ik vind dit grote onzin en pure geld verkwisting,dat ze het geld anders besteden,bv kinderen met een handicap die iets met paarden hebben. Of anders.

  50.000 euro kan ook een paard mee gemaakt worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.