Ga naar hoofdinhoud

Tophengst Qredo de Paulstra overleden

De oudste en één van de meest karakteristieke hengsten van Frankrijk, Qredo de Paulstra, is gisteren op 34-jarige leeftijd overleden. De zoon van Galoubet A was één van de bekendste hengsten van de Franse fokker Robert Gaudichau-Paulsen, die afgelopen maart op 89-jarige leeftijd is overleden

Qredo de Paulstra was al enige jaren van zijn pensioen aan het genieten op de Nationale Stoeterij van Saint-Lô. Alhoewel hij inmiddels blind was genoot hij nog van zijn dagelijks wandelingen met zijn verzorgers. Hij bleef lang in goede conditie, maar kreeg de laatste tijd meer moeite met eten. Toen dit opeens erg verslechterde moest het besluit genomen worden om de hengst niet te laten lijden.

Zelf was de hengst internationaal succesvol tot 1.55m niveau. De zoon van Galoubet A won onder meer de Grand Prix van Bordeaux. Ook zijn er van Qredo een heel aantal nakomelingen succesvol (geweest) in de internationale sport. Zo liepen Experio, Qredo en Gredo la Daviere wedstrijden op 1.60m-niveau.

Daarnaast heeft hij verschillende goedgekeurde hengsten gebracht, waaronder Quattro B en Inferno die bij het KWPN hun dekbrevet kregen. Quattro B kwam in de sport bovendien niet alleen uit in de hoogste internationale springrubrieken, hij liep ook nog ZZ-licht dressuur.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/L’Eperon

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook