‘Queens honour’ voor William Fox-Pitt

William Fox-Pitt krijgt een British Empire Medal (MBE) voor zijn verdiensten in de paardensport. Daarmee behoort de 49-jarige eventingruiter tot de selecte groep die op de verjaardagsceremonie van de de Britse Queen Elizabeth deze koninklijke eer mag ontvangen.

In zijn ruim dertigjarige carrière vertegenwoordigde William Fox-Pitt zijn land op vijf Olympische spelen, vier Wereldkampioenschappen en negen Europese kampioenschappen. Op deze internationale kampioenschappen verzamelde hij talloze medailles en was daarnaast in eigen land elf keer nationaal kampioen.

Grote eer

“Het is een grote eer en ik ben trots om op gelijke voet te staan met Mary King en Ginny Elliot”, zegt Fox-Pitt. “Het is bijzonder om deze waardering te krijgen terwijl ik nu al een tijd weinig gepresteerd heb”, vervolgt de eventingruiter die in 2015 bij zijn val op het WK jonge eventingpaarden in Le Lion d’Angers ernstig hoofdletsel opliep.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/Horse&Hound

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.