Ga naar hoofdinhoud

Rahmouni op weg naar olympische ticket

Dressuurruiter Yessin Rahmouni is hard bezig om een startplek op de Olympische Spelen in Londen te verdienen. De in Nederland woonachtige Marokkaan startte afgelopen weekend met Grand Prix-paard Floresco (v. Florestan) voor de tweede keer in het Poolse Wroclaw. Het resulteerde in bijna 65% in de Grand Prix en een dikke 68% in de Spécial.

Om kans te maken in Londen te kunnen starten, moeten er goede scores gehaald worden. Rahmouni legt uit: “Ik moet aan de leiding komen van mijn groep; die van Afrika en het Midden Oosten. In principe sta ik er heel goed voor, maar er is één Duitser die zich heeft naturaliseren tot Palestijn. Hij biedt goede concurrentie en het is van belang dat ik in de volgende wedstrijden scores van zeker rond de 66 procent bij elkaar rij.”

De Poolse Katarzyna Milczarek kwam met twee paarden in actie. Met haar stoere schimmelhengst Ekwador (Heraldik xx x Corofino) was ze iedereen de baas in de Grand Prix en de kür. Met haar andere troef Florencia B (Florianus x Davignon) won Milczarek de Spécial.

Lees vandaag het volledige verslag in De Paardenkrant.

Bron: Horses.nl/De Paardenkrant – Melanie Brevink

© Horses.nl, overname niet toegestaan. Op dit artikel rust copyright.

2 reacties op “Rahmouni op weg naar olympische ticket

 • Debby Mookhoek

  Heel knap hoor Yessin,
  Van gewone jongen die hard werkte in de paardenwereld en geen naam of geld achter zich had staan tot dit niveau en dan dit presteren. Absoluut petje af !!! Zo zie jedat met talent en hard werken je er ook kan komen !!!!
  Heel veel succes in London !!! Je gaat het redden !!!

 • Robert

  Ik vind het een slechte zaak dat men via een omweg toch naar de OS zou kunnen. Zie hier Yessin. Gaat het bij de OS om uit te komen voor vlag en vaderland of om maar naar de OS te kunnen? Blijkbaar is hij niet goed genoeg om voor de NL vlag uit te komen en maakt hij nu gebruik van zijn tweede nationaliteit.
  Wel afgelopen jaren gebruik gemaakt van alle mogelijkheden in NL en zelfs Rabotalent als van het jaar als NL en nu voor een ander land uitkomen. Had hem gesierd als hij zijn ‘leermeester’ Anky trouw zou blijven en zich in dienst zou stellen om haar, en het NL team naar grootse hoogte te brengen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook