Rapide Viando overleden na besmetting met bacterie - Horses.nl Ga naar hoofdinhoud

Rapide Viando overleden na besmetting met bacterie

Chantal Regter, hier met Rapide Viando SFN
Het Grand Prix-springpaard Rapide Viando SFN (v. Heartbreaker) is afgelopen nacht bezweken aan een infectie met de gevreesde MRSA-bacterie. Dit meldt SFN-directeur Jacob Melissen op Twitter.

Chantal Regter was zeer succesvol met het paard van het Springpaardenfonds Nederland. Eind vorig jaar won de combinatie nog de Grote Prijs van Wierden. In Drachten waren ze achtste in de Grote Prijs en op Jumping Amsterdam volgde in het 1,50 m een tweede plaats.

Onlangs kreeg Rapide Viando last van een ontsteking in het hoefgewricht van het linker voorbeen. Hierdoor heeft zich een besmetting met de resistente MRSA-bacterie ontwikkeld. De zoon van Heartbreaker werd vervolgens overgebracht naar paardenkliniek De Watermolen, waar dierenarts Arie Hoogendoorn een ongelijke strijd moest leveren met de resistente bacterie.

Rapide Viando was in bezit van Theo ter Huurne en Peter Geerink, toen het paard in 2010 voor het merendeel in eigendom kwam van het SFN. Aanvankelijk kondigde het SFN aan dat de combinatie met Peter Geerink intact zou blijven, later nam toch Chantal Regter de teugels van Rapide Viando over.

Bron: Horses / Twitter

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook