Ga naar hoofdinhoud

Rechtbank wijst eis tegen ontslag voormalig directrice Warendorf af

Nadat de voormalig directrice van Landgestüt Warendorf, Susanne Schmitt-Rimkus, vorig jaar op staande voet werd ontslagen, vanwege aanklachten voor ondermeer het aannemen van geschenken en niet goedgekeurde nevenactiviteiten, spande ze onlangs een rechtszaak aan tegen dit ontslag. Dit proces, dat werd gehouden op de rechtbank in Münster, heeft ze verloren. Haar advocaat heeft aangegeven in beroep te gaan.

Paul Holtgräve is de jurist die de voormalig directrice vertegenwoordigt en de eis van Holtgräve was het behoud van werkzaamheden voor zijn client. Bij het ontslag van de voormalig directrice zouden vormfouten zijn gemaakt, maar de rechtbank in Münster wees de eis af.

Ernstige beschuldigingen

De beschuldigingen tegen de voormalig directrice waren volgens het vonnis zo ernstig dat ontslag op staande voet gerechtvaardigd was. De rechtbank oordeelde ook dat de eiseres de proceskosten van 45.175 euro moet betalen, wat gelijk staat aan haar halve jaarsalaris.

Onderzoek

De Duitse deelstaat Nordrhein Westfalen maakte in 2016 bekend dat er een corruptieonderzoek liep naar de directie van Landgestüt Warendorf en zette kort daarna drie directieleden op non-actief. Het onderzoek naar de zaak is in maart 2017 afgerond en het drietal is als gevolg daarop ontslagen. Naast voormalig directrice werden ook Peter Borgreve (1. Hauptsattelmeister) en Bernhard Gerdemann (financieel directeur) ontslagen.

Geen deal

In januari van dit jaar stonden de drie voor de rechtbank in Warendorf en zeiden daar alle drie nee tegen een deal om bekentenissen af te leggen en akkoord te gaan met opgelegde geldstraffen. De rechter vroeg  toen of de directieleden door het betalen van geldstraffen vrijstelling van strafvervolging wilden, maar alhoewel Borggreve toen de geldstraf wel wilde accepteren zeiden de andere twee resoluut nee.

 

Lees ook:
Kristina Ankerhold aangesteld als nieuwe directeur Warendorf
Rechtbank stelt beslissing in proces directieleden Warendorf uit
Kamervragen Ministerie van Nordrhein-Westfalen in zaak Warendorf
Directie Warendorf stak duizenden euro’s in eigen zak
Zaak Warendorf: Kantoor Heinrich Ramsbrock doorzocht
Nieuwe ontwikkelingen in zaak Warendorf
Warendorf: Schmitt-Rimkus, Borggreve en Gerdemann op non-actief
Landgestüt Warendorf verdacht van corruptie
Directie Warendorf ontslagen

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/st.Georg

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook