Ga naar hoofdinhoud

Rechter doet uitspraak in aantal zaken Van Olst vs Al Khalifa

Chippendale
Al vanaf 2015 is Van Olst Horses in een juridische strijd verwikkeld met Noora Al Khalifa en haar dochter Maryam. In de loop der jaren spande moeder en dochter een zestal rechtszaken aan tegen de hengstenhouder. Vorige maand deed de rechter uitspraak in een aantal daarvan waarbij Van Olst in de rechtszaak omtrent de Holsteiner hengst De Chirico volledig in het gelijk werd gesteld. Daarnaast zijn de beslagen op een vrachtwagen en paarden van de hengstenhouder opgeheven, al blijft het beslag en bewaring van de KWPN goedgekeurde hengst Chippendale van kracht. 

In het eerste jaar van procederen heeft de rechter moeder en dochter Al Khalifa veroordeeld tot zekerheidstelling ten gunste van Van Olst voor de proceskosten van de rechtszaken. Moeder en dochter Al Khalifa weigerde dat en zijn vervolgens door de rechter niet-ontvankelijk verklaard. Vervolgens hebben de dames in januari 2016 al hun vermeende vorderingen op Van Olst overgedaan aan een door Noora Al Khalifa opgerichte Britse vennootschap MB Equine Consultancy Ltd. (MB), waarna alle zaken opnieuw, maar nu door MB, zijn opgestart.

Rechter stelt Van Olst in gelijk zaak De Chirico

Inmiddels is er op 19 april 2017, door de Rechtbank Zeeland-West-Brabant in Breda, vonnis uitgesproken in de zaak over het paard De Chirico (v. Dolany). MB spande een kort geding aan tegen Van Olst nadat het opheldering eiste over de transacties die plaatsvonden rondom de Dolany-nakomeling in april 2014. Volgens het Britse bedrijf zou Van Olst onrechtmatig veel geld aan de bemiddeling van het paard hebben overgehouden en zou De Chirico bovendien niet aan de eisen voldoen. De Rechtbank heeft alle vorderingen van MB volledig afgewezen waarbij de Britse vennootschap veroordeeld is tot het betalen van de proceskosten aan Van Olst.

Vorderingen afgewezen

Op 10 mei 2017 heeft dezelfde Rechtbank uitspraken gedaan in de rechtszaken omtrent de paarden Chippendale, Eternal Flame en de NRPS-goedgekeurde Brandon. Ook in deze zaken zijn alle vorderingen van MB volledig afgewezen en ook hier is het bedrijf veroordeeld tot het betalen van de proceskosten aan de hengstenhouder.

Bewaring en beslag Chippendale blijft van kracht

Daarnaast zijn de beslagen in de andere zaken opgeheven, behalve het beslag en de bewaring van de KWPN goedgekeurde dressuurdekhengst Chippendale. Mogelijk gaat Van Olst middels een kort geding opheffing hiervan vorderen, dat mede afhangt van de uitspraak van de rechter over dit paard. Van Olst heeft in deze zaak moeder en dochter Al Khalifa, evenals MB, al aansprakelijk gesteld voor de schade.

Lees hier voorgaande berichten over deze zaak 

Bron: Persbericht Van Olst Horses/Paardenkrant-Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook