Rechtszaak om paard met reuma

Uit een medische keuring blijkt dat het zevenjarige sportpaard Tiësto een reumatische aandoening heeft. Het Amsterdamse bedrijf WSM Group kocht het paard in juli 2007, het bedrijf eist zijn geld terug en wil bovendien dat de verkoper het paard terugneemt.


,,We hebben Tiësto in juli vorig jaar gekocht voor € 27.500. In het bijgeleverde keuringsrapport stond dat het paard geschikt was voor de dressuursport”, verklaarde directeur Mike Welter voor de Bredase rechtbank. ,,Kort na het transport van Tiësto naar Italië vertoonde het paard gebreken. Röntgenonderzoek toonde aan dat het paard de reumatische aandoening osteoartritis heeft.” Voormalig eigenaar Bart Gommeren ontkent de gebreken. ,,Reuma komt bij paarden niet voor. Tiësto was gezond toen ik hem verkocht. Nadien uitgevoerde onderzoeken zijn niet correct. Misschien heeft het paard tijdens het vervoer naar Italië wel iets opgelopen.” De rechtbank doet op 3 maart uitspraak. Bron: De Telegraaf

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.