Reclame: een paard als kerstcadeau

Horsemart, een Britse ‘marktplaats’ voor de verkoop van paarden en paardenbenodigdheden, heeft een stroom aan kritiek over zich afgeroepen. Onlangs verstuurden ze een e-mail rond met de volgende suggestie: “Horses under £500 make great Christmas presents”. Naast geschokte lezersreacties, onder andere op Horse and Hound, sprak de British Horse Society (BHS) haar teleurstelling uit over deze boodschap.

Lee Hackett van BHS: “Het is vooral verwerpelijk dat de paarden die in de e-mail getoond worden jonge dieren zijn, bedoeld om op de emotie van de argeloze kopers in te spelen. Deze dieren hebben een zorgzame behandeling nodig van ervaren mensen om ze een goede toekomst te bieden. Ze mogen met zekerheid niet worden uitgebuit voor kerstmis. Een paard is voor het leven, niet alleen voor kerstmis.”

Bron: Horses / Horsetalk

 

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.
1 reactie op Reclame: een paard als kerstcadeau
 1. 1

  Paard geven voor kerstmis? Vind ik wel een beetje apart. Heb het nog nooit mee gemaakt eerlijk gezegd en ook nog nooit eerder van gehoord.

  Wat ik wel veel tegekom is tegen pasen:
  Mensen kopen een konijn, leuk, past bij pasen.
  Mensen kopen kuikentjes voor het uit laten komen, leuk, kuikentjes horen bij de lente.

  Nog geen half jaar later zie je dit:
  Kuikens worden groot, vaak meer hanen dan hennen, en de kippen worden gedumpt bij een dierenparkje.

  Met konijnen gaat het soms anders. Dezen word vaakwel niet meer naar om gekeken en gaan naar een konijnen opvang of naar een dierenparkje.
  Of dezen worden gevet, en zijn lekker voor de kerst.

  Honden gaat dat ook zo. Mensen willen een dalmatier puppy, een sint bernard puppy of een ander rashond wat voorkomt in films. Mensen kijken niet wat voor hond het later word en komen er achter dat elk ras een ander karakter heeft en elk individueel dier. De honden en bazen gaan niet meer samen en dan is het hallo marktplaats of honden asiel.

  Katten worden vaak te laat of niet gestereliseerd waardoor er enorm veel katten worden aangeboden voor niets, niet geent zijn, gechipt zijn en vanzelf worden gedumpt.

  Met alle dieren, voor dat men het aankoopt, please kijk eerst of je hen echt een huis kan bieden. Voordat een dier, naar 2 jaar weer op internet te koop of gratis af te halen staat.