Ga naar hoofdinhoud

Reddingsactie: Meisje en pony vast in moeras

Foto Lonneke Ruesink
De schrik zit er voorlopig nog wel in, maar gelukkig kon een dertienjarig meisje uit het Nedersaksische Cloppenburg en haar pony gered worden uit het moeras. Gisterenmiddag kwam zij niet terug van een buitenrit, pas na middernacht werden ze gevonden. Ze zaten beiden vast in de blubber.

Het meisje was zondagmiddag erop uitgetrokken met haar pony, maar ze was niet op de afgesproken tijd thuis. Haar ouders maakten zich zorgen en startten een zoekactie, die niets opleverde.

’s Avonds alarmeerden ze de politie en de brandweer. Na een urenlange zoektocht vonden de 250 hulpverleners die ingezet waren het meisje en haar pony kort na middernacht.

Volgens de politie zat het meisje tot borsthoogte vast in het moeras en had ze geen kans om er zelf nog uit te komen. Zij is sterk onderkoeld naar het ziekenhuis gebracht en volgens de laatste berichten is ze aan de beterende hand.

Twee uur later werd haar pony levend gevonden, ook hij zat vast in de blubber, maar het dier was zo uitgeput dat het niet meer op zijn benen kon staan.

Volgens de politie was het meisje van de weg geraakt en bleef haar pony daarbij in de prut van een sloot vast zitten. Zij heeft geprobeerd haar pony te bevrijden en is toen zelf vast komen te zitten. Haar geroep om hulp heeft niemand gehoord, het terrein was te ver van de dichtstbijzijnde woonwijk.

Bron: Horses/stGeorg

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook