Ga naar hoofdinhoud

Regio Drenthe: Van Schaik ook bij paarden naar zege

Vorige week schreef Julia van Schaik met Vitell W (v. Vita Nova’s Hanassie) de ponytitel in de klasse Z2 op naam tijdens de indoorkampioenschappen van regio Drenthe. Afgelopen zaterdag eindigde de zestienjarige amazone ook aan kop in de Z2 dressuur voor de paarden. Met Primo (v. Juventus) behaalde ze 64,75% in het overallklassement.

In de proef scoorde Julia van Schaik met Primo (v. Juventus) 61,62%. Dit bracht haar op een voorlopig derde plaats. De kür was goed voor 67,88 en dat maakte dat de combinatie de concurrentie net voor bleef. “Over de proef was ik niet heel tevreden. Het ging op zich niet slecht, maar Primo was loperig en drammerig en hij overliep zichzelf eigenlijk een beetje.” De kür liep naar haar gevoel beter. “Toch had ik niet verwacht dat ik kampioen zou worden”, vertelt Julia van Schaik.

Van Schaik staat op het punt definitief de overstap te maken naar de paarden. “De pony’s staan te koop. Dit is dan ook het laatste jaar dat ik meedeed bij de pony’s. Ik word er te groot voor. Bij de paarden zou ik het liefst bij de junioren gaan rijden, maar het is natuurlijk afwachten hoe dat uitpakt.”

Klik hier voor alle uitslagen.
Lees hier al het nieuws over de regiokampioenschappen.

Lees vrijdag meer in De Paardenkrant.

Bron: Horses.nl/De Paardenkrant – Marleen van Delft

© Horses.nl, overname niet toegestaan. Op dit artikel rust copyright

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.