Ga naar hoofdinhoud

Regio Groningen: Van Bergen wint zowel L2 als Z2

Daniëlle van Bergen was vorige week zaterdag een druk bezet amazone. Met maar liefst vier pony’s kwam ze aan de start tijdens de Groningse regiokampioenschappen dressuur in Appingedam. In de klasse Z2 won ze met Oldebert’s Kimberley en eindigde ze als derde met Anjershof Florencio, maar het had evengoed andersom kunnen zijn.

Daniëlle kreeg voor haar proef met Kimberley een score van 65,13%. Bij navraag komt Daniëlle er even niet uit hoeveel kampioenschappen ze al met Kimberley heeft gewonnen. “Volgens mij is dit de vijfde keer dat ik met Kimsy win, in totaal ben ik acht keer kampioen geweest.” Florencio stuurde ze naar een nette score van 61,45%. “Toch kan Florencio beter. De oefeningen zijn allemaal gemakkelijk voor hem, maar hij was erg gespannen. Dat zit hem eigenlijk een beetje in de weg. In feite zou Florencio het kampioenschap makkelijker moeten kunnen winnen dan Kimberley.”

Voordat de hoogste klasse verreden werd, schreef Daniëlle van Bergen al het kampioenschap in de L2 categorie C op haar naam met Fairytales Koriander. De pony liep nog maar de zesde wedstrijd in zijn carrière. Volgens de amazone kan de zesjarige Koriander nog veel beter: “Kofu is nog erg jong, maar hij wil ontzettend graag leren. Dat maakt hem een erg fijne pony.” In de categorie D startte Daniëlle ook Fairytales Leanda (v. Speyksbosch Nando). Deze combinatie wist geen vuist te maken in het kampioenschap. Ricardo Scheich schreef de klasse op zijn naam met Doerak.

Klik hier voor alle uitslagen.
Lees hier al het nieuws over de regiokampioenschappen.

Bron: Horses.nl/De Paardenkrant – Irene Leusink

© Horses.nl, overname niet toegestaan. Op dit artikel rust copyright.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.