Ga naar hoofdinhoud

Regio N-H: Jury unaniem over ongecompliceerde Zayson

Aanvankelijk baalde Linda Wijnker dat ze afgelopen weekend tijdens de regiokampioenschappen van Noord-Holland in Benningbroek twee keer als eerste Z2-deelnemer de baan in moest. “Ik had er echt de smoor over in en er buikpijn van. Maar mijn complimenten aan de jury. Ik jureer ook en weet hoe moeilijk het is om de eerste combinatie te beoordelen. Het heeft mij niet gedeerd. Ik stond vier keer eerste!” Met de Painted Black-zoon Zayson won ze de kampioenstitel in de Z2.

“De proef ging goed”, begint Linda Wijnker haar verhaal. “Zayson liep foutloos rond en was mooi stil in de aanleuning. Het is fijn dat hij zo nuchter is. Verschillende paarden waren kijkerig in de hal. Zayson had daar geen last van. Hij heeft een fijn en meewerkend karakter. Zayson is makkelijk op de trailer en op stal. Heel ongecompliceerd.”

De bruine was met zijn zeven lentes de benjamin uit de Z2-groep en moet zich volgens zijn amazone nog verder ontwikkelen. “Hij moet sterker worden, meer kracht krijgen en meer bergop bewegen.” Toch is het een jonge dressuurtopper in de dop. “Een maand geleden heb ik hem voor het eerst in het ZZ-licht gestart en reden we direct in de prijzen.”

In de M1 zat Linda Wijnker met de opvallende Sir John (v. Sir Donnerhall) ook dichtbij de overwinning. Ze moest hier alleen Ineke den Drijver met Wiolita voorlaten. Beide amazones eindigden op een score van 65,17%. “Ja, ik heb een super weekend gehad, maar baalde wel even dat we ex aequo eindigden. Toegegeven, de kampioen reed beter dan ik.” Uiteindelijk werd het kampioenschap bepaald op het onderdeel rechtgerichtheid en ontspanning.

Klik hier voor alle uitslagen
Lees hier al het nieuws over de regiokampioenschappen.

Lees vandaag meer in De Paardenkrant.

Bron: Horses.nl/De Paardenkrant – Linde Oortveld

© Horses.nl, overname niet toegestaan. Op dit artikel rust copyright

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.