Ga naar hoofdinhoud

Regio N-H: Spoken deren eigenwijze Barrie niet in tweede proef

Door de open inschrijving voor de regiokampioenschappen dressuur van Noord-Holland voor pony’s waren er grote rubrieken. Voor Mercedes Verweij vormde dat geen probleem. De amazone kwam met drie pony’s in actie en sleepte twee titels in de wacht. Met Daylight Ranch Barrie was ze kampioen in de M1/M2 voor B-pony’s. In het Z1 won ze met Excellent Diablo en werd ze derde met Riethiem’s Hilbert.

Welsh-hengst Rietheim’s Hilbert (v. Vita Nova’s Golden Boris) mocht als eerste van start onder Mercedus Verweij in het Z1. De amazone heeft Hilbert sinds oktober onder het zadel en afgelopen weekend reed de combinatie pas haar eerste wedstrijd. Mede door de ervaring van de zestienjarige pony, die voorheen op Z2-niveau liep, wist Mercedes twee nette proeven neer te zetten. “De eerste proef kon wel iets beter, maar gelukkig was de tweede proef echt goed. Ik was heel tevreden voor de eerste keer.”

Ook in het Z1 startte ze de New Forester Excellent Diablo (v. Kantje’s Ronaldo). De amazone had na de proef het gevoel dat er een eerste prijs inzat en ze had gelijk. Met Excellent Diablo werd ze kampioen met 65,15%. Met Rietheim’s Hilbert werd het witte lint opgehaald met 58,90%. Tweede in deze klasse werd Rianne Roecoert met Sulaatik’s Moment Supreme (v. Mescalero) met 61,54%.

Tijdens het kampioenschap was Barrie nogal onder de indruk van de aankleding van de accommodatie van manege Beukers. “In de eerste proef zag hij een beetje spoken. Het waaide best hard, je kon de deuren horen klapperen. Barrie was daarvan nogal onder de indruk. Schouderbinnenwaarts en de middendraf waren de onderdelen waar de hoogste punten voor werden genoteerd. In totaal kreeg de combinatie een score van 64,17%. Daarmee werden ze kampioen in de klasse M1/M2 categorie B.

Klik hier voor alle uitslagen.
Lees hier al het nieuws over de regiokampioenschappen.

Lees vrijdag meer in De Paardenkrant.

Bron: Horses.nl/De Paardenkrant – Anouk Pardijs

© Horses.nl, overname niet toegestaan. Op dit artikel rust copyright.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.