Ga naar hoofdinhoud

Regio Utrecht: Wind speelt Van der Panne geen parten

Britt van der Panne wist een goede prestatie neer te zetten bij de indoorkampioenschappen van regio Utrecht. Zij eindigde afgelopen zaterdag met Ravel (v. Rocky) op de eerste plaats in de Z2 dressuur met een percentage van 66,32. Ook met Boginov’s Powergirl (v. Orchard Boginov) viel de pas twaalfjarige amazone in de prijzen. Met de Welsh D-pony werd ze reservekampioen in het L2.

Britt van der Panne uit Kockengen wist in Bunschoten de concurrentie achter zich te laten. Met de bruine Ravel werd ze kampioen in de categorie voor D en E-pony’s in klasse Z2. “De proef ging heel goed, hij liep lekker aan het been en hij reageerde niet op de wind. Hij liep heel fijn en de jury vond dat gelukkig ook”, vertelt Britt van der Panne lachend.Achter Britt van der Panne eindigde Ylona van Ginkel met E-pony Pride’s Victory (v. Trefeas Brenin Du). Josine Blommestijn werd derde met D-pony Holthausen Sindar (v. Orchid’s Tygo).

In het L2 zette Britt van der Panne nog een mooie prestatie neer. In deze klasse nam ze de tweede plaats in met de jonge Boginov’s Powergirl (v. Orchard Boginov). Ze moest hier Melanie van Mourik voor laten gaan, die met Pippin op de eerste plaats eindigde. “Ik rijd Boginov’s Powergirl ongeveer een jaar. Het is een jonge pony die nog veel moet leren. Bij de middendraf sprong ze in galop aan en dat kostte mij de titel”, aldus Britt, die getraind wordt door Bart en Ilona Bax en haar eigen moeder. In het L2 verscheen ze met nog een pony in de ring. Met deze Britt’s Diamond eindigde ze op de achtste plaats.

Klik hier voor alle uitslagen.
Lees hier al het nieuws over de regiokampioenschappen.

Lees vrijdag meer in De Paardenkrant.

Bron: Horses.nl/De Paardenkrant – Marleen van Delft

© Horses.nl, overname niet toegestaan. Op dit artikel rust copyright

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.