Ga naar hoofdinhoud

Regio Zeeland: Nieuwenhuis flikt het opnieuw met een Rubiquil

Jeanine Nieuwenhuis ging tijdens de Zeeuwse indoorkampioenschappen afgelopen zaterdag met de eer strijken in de Z2 dressuur. De amazone was concurrent van zichzelf met twee Rubiquil-nakomelingen. Uiteindelijk werd de regiotitel in de wacht gesleept met TDN’s Valencia. Met haar andere troef, Haxagon’s Variety, zakte ze na de kür terug naar de zesde plek. Z1-kampioen was Janine Boudens met Nickey (v. Iglesias).

Jeanine Nieuwenhuis bracht twee nakomelingen van Rubiquil mee naar Heinkenszand en met beide paarden behaalde ze goede resultaten. In de Z2 eindigde ze in de klassieke proef met Hexagon’s Variety op de eerste plaats en met TDN’s Valencia werd ze tweede. “Het was erg druk met losrijden en daardoor bouwde Valencia wat spanning op. In de proef was ze daardoor nog wat gespannen, maar er waren zeker stukken bij waarin ze erg goed liep. Daardoor werden we toch nog tweede. Met de kür was ik heel blij, die liep namelijk heel fijn”, aldus de vijftienjarige amazone. In de kür eindigde ze dan ook aan kop met Valencia, waarmee ze ook in het overall klassement beslag legde op de eerste plaats.

Het is niet de eerste keer dat Nieuwenhuis een regiotitel in de wacht sleept. Ook vorig jaar was ze de sterkste in het Z2, maar toen met TDN’s Truemanda, alweer een nakomeling van Rubiquil.

Z1
Janine Boudens was de verrassende kampioen in het Z1. De amazone rijdt niet alleen in de reguliere sport, maar ook in de aangepaste sport in Grade IV. Door haar blessure heeft de amazone bijna altijd pijn. Ze had in de voorrondes minder gepresteerd dan haar concurrenten en ging dan ook niet als favoriet de baan in. Haar proef werd door de jury echter beloond met een gemiddelde score van 64,56 procent, genoeg voor de overwinning. “Tijdens het losrijden merkte ik tot mijn verrassing dat ik geen zenuwen had en ook geen pijn. Nickey stond mooi aan de hulpen en was relaxt. Mijn proef ging heel ontspannen en lekker”, vertelt Boudens.

Lees hier al het nieuws over de regiokampioenschappen.

Lees woensdag meer in De Paardenkrant.

Bron: Horses.nl/De Paardenkrant – Marleen van Delft

© Horses.nl, overname niet toegestaan. Op dit artikel rust copyright.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.