Ga naar hoofdinhoud

Remy Bastings nieuwe ruiter KWPN-hengst Hennessy

Foto: Jacquelien van Tartwijk
De KWPN-Hengstencompetitie Dressuur trapt op woensdag 22 november af met de eerste competitiewedstrijd op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo. De startlijsten zijn inmiddels door het KWPN gepubliceerd en enkele zaken vallen op. Hennessy (v. De Niro), die vorig jaar maar één keer in de competitie werd uitgebracht en deze zomer niet deelnam aan de 'verplichte' Pavo Cup, staat nu wel op de startlijst. Hij heeft een nieuwe ruiter: Remy Bastings. 

Bij de vierjarigen staat onder andere verrichtingstopper Iconic B (v.Bon Bravour), die deze zomer niet meedeed aan de Pavo Cup, op de startlijst met Joyce Lenaerts.

Franka Loos met Van Olst-hengsten

Franka Loos, die eerder voor familie Brouwer reed, staat nu met twee hengsten van Gertjan van Olst op de startlijst. Bij de vierjarige hengsten is dat de Everdale-zoon Inverness en in de klasse Z/Lichte Tour stelt Loos de Chippendale-zoon Giovanni voor.

Behalve Giovanni komen er in de klasse Z/Lichte Tour nog drie hengsten aan de start. WK-gangers Ferdeaux (v.Bordeaux) en For Gribaldi (v.Gribaldi) komen onder hun vaste amazones van start op Lichte Tour-niveau. Uit de G-jaargang staat Gunner KS (v.Belissimo) met Dana van Lierop op de lijst.

Imposant weer afwezig

De KWPN Hengstencompetitie Gelders paard vervolgt in Ermelo met de tweede competitiewedstrijd. De Gelders geregistreerde Henkie (v.Alexandro P) is de enige deelnemer. Adelinde Cornelissen reed de WK-topper al in de eerste competitiewedstrijd naar 89 punten. Hier blijft Imposant (v. Danser), net zoals op de eerste competitiewedstrijd voor Geldersen, opnieuw afwezig. Op Facebook lieten eigenaren Erik Zeegers en Mariska Toet eerder weten dat de hengst geblesseerd is: “Onze dierenarts heeft een geïrriteerd bandje bij hem geconstateerd en geadviseerd voorlopig niet met hem te sporten.”

Bekijk hier de startlijsten

Bron: KWPN/Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.