Ga naar hoofdinhoud

Reservekampioen Expo naar Adelinde Cornelissen

46 Expo (Wynton x Belisar)
Expo (v. Wynton) bij het verrichtingsonderzoek 2012. Foto Jacquelien van Tartwijk

Slechts één dressuurhengst uit de kampioensring van de hengstenkeuring 2012 heeft inmiddels een KWPN-dekbrevet op zak: El Capone (v. UB40). Wat gebeurde er met de rest van de smaakmakers van de hengstenkeuring? De Paardenkrant snorde ze op en kwam tot opvallende ontdekkingen. Zo staat reservekampioen Expo (v. Wynton) nu op stal bij Adelinde Cornelissen en werd de als derde geëindigde Excalibur (v. Fürst Romancier) al gecastreerd. 

29 dressuurhengsten werden precies een jaar geleden uitgenodigd voor het verrichtingsonderzoek. Daarvan werden zeven stuks ook daadwerkelijk goedgekeurd voor de KWPN-dekdienst na het succesvol afleggen van de verrichtingstest. De overige 22 hengsten bewandelen andere paden.

Zo staat keuringskampioen Etoine (v. Vivaldi) inmiddels in Amerika en wordt door amazone Caroline Roffman voorbereid op het kampioenschap voor vierjarige paarden in de Verenigde Staten. Klik hier voor een video van Etoine.  Reservekampioen Expo (v. Wynton), die nog steeds in bezit is van fokker Ad Roefs, wordt tegenwoordig gereden door Olympisch amazone Adeline Cornelissen. Ze ontdekte de hengst via zijn halfbroer Zizitop (v. Scandic), die ze ook onder het zadel heeft. “Dat gaat heel goed”, vertelt fokker Ad Roefs trots. “Adelinde is over beide paarden heel enthousiast en ik ook.”

De als derde geplaatste Excalibur, die door Cock en Pauline Mudde van de Magic Stables in Laren werd gekocht, is inmiddels hengst af. De hengst had zeer slecht sperma. “Een toekomst als dekhengst zat er voor hem niet in.” Klik hier voor een video van Excalibur. 

Lees vandaag in De Paardenkrant alles over de dressuurjaargang 2012 en hun loopbaan.

 

Eén reactie op “Reservekampioen Expo naar Adelinde Cornelissen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook