Ga naar hoofdinhoud

Rhinopneumonie op RSC Schoteroog in Haarlem

Update

Ruitersportcentrum Schoteroog in Haarlem meldt op facebook dat zij getroffen zijn rhinovirus. Gisteren kwam de uitslag van de test binnen en het getroffen paard is direct in quarantaine geplaatst. Het ruitersportcentrum meldt alle noodzakelijke maatregelen te treffen in overleg met de dierenarts. 

“Het bedrijf heeft besloten dat paarden de locatie de komende weken niet mogen verlaten en dat er geen paarden van buiten worden toegelaten. Alle klanten van het bedrijf en de paardenbedrijven in de directe omgeving zijn reeds op de hoogte gebracht van de situatie”, meldt de Sectorraad paarden.

EHV-1 variant

De Gezondheidsdienst voor Dieren (GD) heeft na onderzoek bevestigd dat het op deze locatie gaat om EHV1, de variant van rhinopneumonie die zich kan uiten in de vorm van verkoudheidsverschijnselen, abortus en/of neurologische verschijnselen. In dit geval is er sprake van een paard met neurologische verschijnselen waarbij het virus is aangetoond. Dit onderzoek heeft direct plaatsgevonden nadat de eerste ziekteverschijnselen zichtbaar waren.

Lees ook:

Rhino Wolvega verspreidt zich naar Overijssel
Rhinovirus eist leven zeker vijf paarden in noord Nederland
Mogelijk nog een paard besmet met Rhino in de buurt van Wolvega
Dierenkliniek Wolvega getroffen door Rhino
Neurologische variant Rhino in Lelystad
Rhino-uitbraak bij Stal Nieuwland

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook