Ga naar hoofdinhoud

Richard Spooner met veel voorsprong in WB Las Vegas

Richard Spooner met Cristallo Foto: Pierre Costabadie / www.arnd.nl

In de Amerikaanse woestijnstad Las Vegas heeft Richard Spooner vannacht de Wereldbekerwedstrijd gewonnen. Deze internationale afsluiter van het concours kende amper drie combinaties die zonder kleerscheuren het basisparcours waren doorgekomen. Twee van die drie hielden ook in de eindstrijd de lei proper, maar Alison Robitaille moest drie seconden prijsgeven op Spooner en moest zich daarom tevreden stellen met een tweede plaats.

Spooner had voor deze opdracht zijn tienjarige Chatinus (v. Chacco-Blue) gezadeld. In de barrage kwamen zij na 37.30sec door de finishlijn. Robitaille deed er met Serise du Bidou (v. Gin Tonic Star) 40.20sec over. De derde combinatie in de barrage, Karrie Rufer en Gloria d’Auvray EC (v. Vancouver d’Auvray), trok zich terug.

Kristen Vanderveen en Bull’s Run Faustino de Tili (v. Berlin), eerder deze week al goed voor een overwinning, waren de snelste vierfouters en mochten plaatsnemen op de vierde stek. Mandy Porter en Milano (v. Orlando) eindigden op vijf.

Klik hier voor het volledige resultaat.

Bron: Paardenkrant-horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook