Ga naar hoofdinhoud

Ride&Run: Team Paardenkrant-Horses.nl is present

Blog
Tamara van de Krol en vriendin Els tijdens een eerdere editie van Ride&Run - Foto: IDPhotos.nl

Paardenkrant-Horses.nl-redacteuren Rick Helmink en Tamara van de Krol doen zaterdag 29 oktober samen mee aan Ride & Run. Rick trekt zijn hardloopschoenen aan en Tamara neemt haar draver Udo mee naar Ermelo. Lees over de voorbereidingen van Tamara.

“Zo sportief als mijn teammaatje Rick is, zo onsportief ben ik. Hardlopen… verschrikkelijk. Ik heb het wel geprobeerd hoor. Zo nu en dan heb ik een opleving en meen ik dat ik wat aan mijn belabberde conditie moet doen. En dus ging ik vol goede moed een paar jaar geleden hardlopen. Maar echt, wat is dat saai zeg! Om het voor mezelf wat leuker te maken, had ik bedacht dat ik m’n paard wel kon meenemen.

Gezellig, samen langs de weg hardlopen. En ja hoor, hij vindt dat prima, dus daar gingen we. Nou, het is dat paarden niet kunnen lachen, maar anders had hij schuddebuikend op de grond gelegen. Terwijl hij vrolijk ronddraafde, moest ik me – half aan zijn manen hangend – in beweging houden. Niet echt geslaagd. En misschien moet ik eerlijk bekennen dat we het grootste deel van de 2 km (random schatting) gewandeld in plaats van hardgelopen/gedraafd hebben.

Geslaagde actie dus, not.

Opleving

Maar zoals ik al zei, heb ik zo nu en dan een opleving. Dus probeerde ik het later nog een keer. Samen met een vriendin, Els. We hadden besloten aan de Ride & Run-editie van begin juli mee te doen. Ik zou gaan paardrijden en zij hardlopen. En uit loyaliteit voor haar, en omdat ik dus weer zo’n opleving had, gingen we samen hardlopen. Met onze honden, dat leek ons leuk. Om mij gerust te stellen, vertelde Els dat ook haar conditie niet geweldig op peil was. De bitch. Flierefluitend liep zij de door haar uitgestippelde route (à 5 hele kilometers), terwijl ik er met mijn tong op de grond achteraan zombiede. En weer: het is dat honden niet kunnen lachen…

Uiteindelijk heeft Els de Ride & Run-route van 5 km geheel hardgelopen, zonder zelfs maar te stoppen bij het drinkpunt. En aangezien ik weet wat voor inspanning dat kost, ben ik hartstikke trots op haar! En wat was het leuk, samen door de bossen lopen/rijden…

Laat mij maar lekker paardrijden

Helaas dacht Els voor de oktober-editie van Ride & Run niet voldoende tijd te hebben om te trainen. Ik hoorde dat collega Rick graag mee wilde doen en toen was de keuze snel gemaakt: we hebben een Team Paardenkrant!

Nu is hij nog een heel stukje fanatieker dan mijn vriendin. En dat is eigenlijk nog een understatement. Zodoende is mijn loyaliteit flink geslonken en mag hij lekker alleen trainen. Ikzelf heb met mijn trouwe draver wat rondjes door de bossen gemaakt ter voorbereiding. Laat mij maar lekker paardrijden!

Tamara van de Krol
Redacteur Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook