Ga naar hoofdinhoud

Rijkste race ter wereld komt eraan

Talismanic Foto: DRC/Andrew Watkins

Met een prijzengeld van $ 30 miljoen is de Dubai World Cup de rijkste paardenrace dag ter wereld. De kampioenen uit 20 landen zijn de afgelopen weken ingevlogen en trainen dagelijks op de Meydan renbaan te Dubai om zich op 31 maart te bewijzen.

 

In de zes Group I en de drie Group II races waren 739 paarden ingeschreven waarvan er tot op heden 74 starten. Oude bekenden maar ook nieuwkomers als West Coast en Forever Unbridled, twee meervoudige Group 1 winnaars die tevens de nieuw gekroonde Amerikaanse kampioenen zijn en voor het eerst hun opwachting in Dubai maken in de met $ 10 miljoen door Emirates Airline gesponsorde Dubai World Cup.

 

Talismanic

De zeer geproportioneerd gespierde Talismanic (Medagkia d’Oro x Magic Mission) gefokt door Darley te Engeland, de stoeterij van Sheikh Mohammed bin Rashid al Maktoum en koersend onder de Sheikhs renstal Godolphin is een opvallende verschijning.

Hij won al de Breeder’s Cup Turf in de USA op 4 november 2017 en werd tweede achter Highland Reel te Hong Kong in de Hong Kong Vase op 10 december 2017. Trainer Andre Fabre liet, voordat hij Talismanic invloog, hem een voorbereidende koers op 6 maart j.l in Chantilly in de Prix Darshaan lopen. Talismanic speelde met zijn tegenstanders en won overtuigend.

Dat het paard in topconditie is en het hete weer (ruim 33 graden celsius te Dubai) aankan laat hij tijdens de trainingen zien. Aanstaande zaterdag 31 maart krijgt de pupil van Andre Fabre zijn kans tegen geduchte tegenstanders waaronder West Coast en Forever Unbridled,
Gunnevera, North America, Pavel, Mubtaahij, Thunder Snow, Awardee en Furia Cruzada.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook