Ga naar hoofdinhoud

Rob van Puijenbroek verkoopt Begijnhoeve aan familie Gates

Exclusief
Foto: Begijnhoeve
De in 2011 geopende Begijnhoeve van Rob van Puijenbroek is verkocht aan familie Gates, zodat de oudste dochter van Bill en Melinda Gates, Jennifer, een Europese uitvalsbasis heeft. In de paardenwereld ging het nieuws de afgelopen tijd al als een vuurtje rond. Verschillende bronnen bevestigen aan Paardenkrant-Horses.nl de verkoop van de stal in het Belgische Retie aan de Microsoft-oprichter. Rob van Puijenbroek wil zelf geen mededelingen doen over de verkoop. 

Jennifer Gates (22) traint sinds deze zomer bij Harrie Smolders. De deze zomer aan Stanford afgestuurde Gates wil zich nu fulltime op de springsport richten en heeft straks een stekje dicht bij haar trainer, die in Lage Mierde woont.

Full time rijden

“Het is een belangrijke tijd voor mij om af te studeren en mijn focus te verleggen naar trainen en fulltime rijden dit jaar. Harrie is niet alleen een ruiter van wereldklasse, maar hij heeft ook het vermogen om ruiters naar een hoog niveau te brengen. Ik wil graag alles wat ik kan van hem leren”, zei Gates eerder over haar nieuwe trainer.

Evergate Stables

Evergate Stables, de stal van familie Gates waar ook Sayre Happy rijdt, had tot nu toe twee Amerikaanse vestigingen. In Californië (Rancho Santa Fe) en Florida (Wellington). In Wellington kocht Bill Gates, jarenlang de rijkste man ter wereld, eerder een hele straat met in totaal zes stallen en ruim 8 hectare voor 37 miljoen dollar, volgens Amerikaanse berichten.

Studfarm de Begijnhoeve from HD Filmproductie on Vimeo.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.