Robert Ridland blijft aan als bondscoach Amerikaans springteam

Robert Ridland met het Amerikaanse team Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

De USEF heeft bekend gemaakt dat Robert Ridland aan zal blijven als bondscoach en technisch adviseur voor het Amerikaanse springteam. Ridland vervult die rol al vier jaar en zal in ieder geval nog vier jaar hiermee doorgaan.

 

Benoeming in 2012

Ridland werd in 2012 gekozen als bondscoach vanwege zijn kennis en ervaring. In de tijd dat hij deel uitmaakte van het Amerikaanse team was hij van de partij op twee Olympische Spelen. Ook is hij lid geweest van het FEI springcomité.

Tryon en Tokyo

De komende vier jaar zal Ridland weer aanblijven als bondscoach met de focus op de Wereldruiterspelen in Tryon in 2018 en de Olympische Spelen in Tokyo in 2020.

Ridland: “Ik ben blij dat ik weer de unieke kans krijg om te werken met de wat mij betreft meest getalenteerd groep paarden en ruiters in de hedendaagse sport. De afgelopen vier jaar werd ik er steeds aan herinnerd hoe bevoorrecht we zijn om met zo’n fantastisch team te werken…”

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/Chronofhorse

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.