Ga naar hoofdinhoud

Robotjury gaat assisteren bij turnonderdeel Tokio 2020

De Japanse elektronicaproducent Fujitsu werkt aan een computerprogramma dat de jurering van turnkampioenschappen moet vergemakkelijken. Ook voor de dressuursport is dit een ontwikkeling om in de gaten te houden.

De Internationale Gymnastiekfederatie (FIG) laat bij de Olympische Spelen van Tokio in 2020 computertechnologie assisteren bij het jureren. Fujitsu is bezig het systeem te ontwikkelen en zegt dat het de jurering makkelijker zal maken en dat het de atleten zal helpen bij de training.

Nerveus

Technisch coördinator Steve Butcher geeft aan dat de juryleden wel een beetje nerveus zijn over de technologie die de manier van jureren zal veranderen. Van juryleden is bekend dat ze soms bevooroordeeld zijn maar het nieuwe programma moet problemen oplossen en technische vragen kunnen beantwoorden. Het is voorlopig nog niet bedoeld om de jury te vervangen.

Paardensport

Voor de paardensport is deze ontwikkeling er één om in de gaten te houden. Wie weet kan het computerprogramma in de toekomst ook voor de paardensport ingezet worden.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/De Standaard

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook