Rolde begint met twee paarden: ‘Dat is weinig, eigenlijk gewoon triest’

De paardenmarkt van Rolde begon vanmorgen met twee paarden. Pas na achten kwamen daar nog een paar bij. “Ja, dat is weinig. Of eigenlijk is het gewoon triest”, zegt bestuurslid Tienus Berkepies van de Roldermarkt.

“Ik denk wel dat het iets is waar we in de toekomst rekening mee moeten houden. Ik vind het ook niet eerlijk om het steeds maar weer over die aantallen paarden te hebben. We weten allemaal dat die paardenmarkt niet meer het ding is”, vervolgt Tienus Berkepies.

Organisatie gaat toch door

Ondanks de enorme afname van paarden voor de paardenmarkt gaat de organisatie er toch mee door. “Die twee paarden zijn toch de wortels. Zo zijn we begonnen met elkaar. Er zijn heel wat tradities die zijn veranderd, dus ook de paardenmarkt.”

Andere paardenactiviteiten

Om het edel dier toch te behouden voor de Roldermarkt, worden er tal van andere paardenactiviteiten georganiseerd. Zo is er een concours, een draverij met Friese paarden en een wedstrijd ‘springen zonder zadel’.

Bron: Rtvdrenthe

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.