Ga naar hoofdinhoud

Geen WB-springen, wel top prijzenpot op Indoor Brabant

Foto: FEI/Kit Houghton

Van 20 tot en met 23 maart wordt in de Brabanthallen te ‘s Hertogenbosch de 47e editie van Indoor Brabant gehouden. Met ingang van de komende editie zal Indoor Brabant geen onderdeel meer uitmaken van het wereldbekercyclus, maar zal het prijzengeld van de Grote Prijs op zondag verdubbeld worden naar €350.000,–. De verhoging van het prijzengeld wordt mogelijk gemaakt door de toetreding van Rolex als hoofdsponsor.

“Indoor Brabant heeft grote ambities en wil bij de top 3 van de wereld behoren. Om dit mogelijk te maken is het van groot belang om ons te onderscheiden van de andere concoursen. We kiezen daarom bewust voor een andere route door geen onderdeel meer uit te maken van het World Cup Jumping circuit. Door het prijzengeld significant te verhogen, verzekeren we ons van deelname van de absolute wereldtop en het hoogste niveau dat de paardensport te bieden heeft”, aldus Gerrit Jan Swinkels, voorzitter van Indoor Brabant.

Ook de voorzitter van de KNHS, Theo Ploegmakers, is enthousiast over de enorme stap die Indoor Brabant zet. “Het is fantastisch dat in Nederland één van de beste concoursen ter wereld wordt georganiseerd. Deze stap draagt ertoe bij om de paardensport in ons land op de kaart te zetten”.

Bondscoach Rob Ehrens is lovend over het initiatief van Indoor Brabant: “Het niveau van prijzengeld is cruciaal om de internationale top aan de start te blijven krijgen. Indoor Brabant kiest voor topsport en de beste nationale en internationale ruiters zullen in ’s-Hertogenbosch aanwezig zijn”.

Bron: Indoor Brabant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook