Ga naar hoofdinhoud

Rootveld sluit selectie ZZ-licht winnend af

Florentine Rootveld en Up Seven

Florentine Rootveld Up SevenDressuuramazone Florentine Rootveld won afgelopen weekend in Ermelo ook de laatste selectiewedstrijd voor het Nederlands kampioenschap ZZ-licht. Met vijf overwinningen uit zes starts is ze hiermee zeker geselecteerd. Of de studente geneeskunde ook werkelijk deelneemt aan het kampioenschap is nog niet helemaal zeker: ”Deze week ben ik net begonnen met mijn co-schappen en heb ik nog maar weinig tijd om te trainen. Eigenlijk weet ik überhaupt nog niet zeker of ik wel vrij kan krijgen in die week.”

Ze benutte deze wedstrijd om het wedstrijdritme met haar merrie Up Seven (v. OOSeven) vast te houden. “Up wil nog wel eens wat kijkerig zijn en door ook nog naar Ermelo te gaan houden we de routine er wat in. Ik heb echt heel fijn gereden. Mijn instructrice Inge van de Schaft heeft me bij het losrijden nog even geholpen, waardoor ik Up Seven er echt heel fijn aan had staan.” Rootveld won haar proeven met 69,57% en 70,86%. Ze werd daarbij op de voet gevolgd door Lynne Maas, die met Zamora(v. Krack C) scores van 69,14% en 69,71% behaalde.

In de andere groep werd het oranje verdeeld tussen Sarah van Fessem en Miranda Rongen. Van Fessem behaalde met Westenwind W (v. Riverman) in de eerste proef een score van 67,71% en in de andere proef reed Miranda Rongen de hengst Decor Delatio (v. De Niro) met 68,14% naar de zege.

Klik hier voor alle uitslagen.

Lees woensdag meer in De Paardenkrant.

Bron: Horses.nl/De Paardenkrant – Yvonne Termeer

© Horses.nl, overname niet toegestaan. Op dit artikel rust copyright.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.