Ga naar hoofdinhoud

Ruim 22.500 euro voor embryo van Bamako de Muze op Horseman Elite Auction

De veilingtopper van de Horseman Elite Auction in Palm Beach, die gisteravond werd afgesloten, was een embryo van Bamako de Muze uit  Welfe vd Heffinck (v. Heartbreaker). Dit embryo werd onder de virtuele hamer afgeslagen voor een bedrag van 22.568 euro. De moeder van dit embryo is ook de moeder van de internationale springpaarden Daedalus van T&L (v. Salvador V) en Its Lotto 111 (v. Der Senaat 111).

In totaal stonden er 21 embryo’s in de catalogus, waarvan er zestien ook daadwerkelijk zijn verkocht. De top drie embryo’s werden alle drie verkocht voor meer dan 20.000 euro.

Halifax van het Kluizebos

Voor het embryo van Halifax van het Kluizebos uit Grande Dame vd Molendreef (v. Clinton) werd 20.956 euro betaald. Van de grootmoeder van dit embryo, de KWPN-merrie Hydra O (v. Beach Boy) springen vijf nakomelingen 1,40m en hoger, waaronder ook de internationale GP-paarden Twister (v. Orlando) en Every Way vd Molendreef (v. Upsilon vd Heffinck).

Big Star

Het derde embryo dat voor meer dan 20.000 euro werd verkocht was van For Pleasure uit Karenina Z ( v. Kannan). Overgrootmoeder Jolanda (v. Nimmerdor) is de moeder van Big Star.

 

Het gemiddelde bedrag per embryo kwam uit op 17.830 euro, waarmee de omzet van de veiling met zestien verkochte embryo’s uitkwam op ruim 285.000 euro.

Klik hier voor de volledige lijst

Bron:Paardenkrant-Horses.nl/Horseman

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook