Ga naar hoofdinhoud

Ruiter vanwege roekeloos rijgedrag voor rechter

Foto Lonneke Ruesink
Een ruiter stond donderdag voor de rechter in het Belgische Aalst. De man wordt ervan verdacht dat zijn paard op 27 juni 2011 tijdens een buitenrit een achtjarig meisje in het gezicht trapte. De man keek daarna even achterom, maar reed vervolgens door. Het meisje brak verschillende botten in haar gezicht en moest meerdere operaties ondergaan.

Het meisje speelde vorige zomer buiten met haar broertje toen de man in dronken toestand samen met een andere ruiter de twee kinderen passeerde. Het paard van de verdachte zou geschrokken zijn en het meisje in het gezicht hebben geslagen. De inmiddels negenjarige Francine brak onder meer neus, kaak, kin en oogkas en verloor een groot deel van haar gebit.

De zaak kwam gisteren voor de rechter, maar werd uitgesteld toen bleek dat de beklaagde enkel was gedagvaardigd voor dronkenschap en roekeloos rijgedrag, maar niet voor een vluchtmisdrijf. Volgens de advocate van het meisje is dat juist één van zijn grootste fouten. De zaak is uitgesteld tot 17 januari 2013.

Bron: Horses / Nieuwsblad

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.