Ga naar hoofdinhoud

Ruitershop gaat gevecht tegen plastic afval aan

Zwerfplastic is momenteel een wereldwijd probleem. Het slingert overal rond en ook dieren hebben hier veel last van. Mel Jones, eigenaresse van een ruitershop in Groot-Brittannië, vond dat zijzelf en haar klanten ook moesten bijdragen aan een beter milieu. Na een brainstorm kwam het volgende idee: "Ik dacht, 'waarom vullen we oude flessen met vliegenspray niet opnieuw aan?' Ik kan niet geloven dat niet meer mensen dit doen", aldus Jones.

Het is niet alleen beter voor het milieu, maar ook goedkoper. “Mijn klanten kunnen hun kleine flesjes laten bijvullen met hetzelfde middel als wat er eerder in zat. Hierdoor wordt het ook goedkoper, omdat er geen nieuwe plastic fles gemaakt moet worden en ik het in een grote verpakking kan inkopen. Als 10 klanten deze zomer hun kleine flesje op deze manier laten bijvullen, dan worden ongeveer 100 plastic flessen bespaard.”

Jones is van plan om hetzelfde concept op te zetten voor hoefolie en shampoo. “We gebruiken in de ruitersport zoveel plastic. Bedrijven moeten nadenken over het beter verwerken en reduceren van plastic afval.

Bron: HorseandHound

Eén reactie op “Ruitershop gaat gevecht tegen plastic afval aan

  • j.a.h.m. wouters

    Heel eenvoudig,terug naar de glazen flessen ,maar dat is te duur,en onze regeringen spelen daarop in .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook