Ga naar hoofdinhoud

Rutten en Hermanussen nieuwe commissieleden Hengstenkeuring

Bert Rutten tijdens de presentatie voor het verrichtingsonderzoek. Foto: Jacquelien van Tartwijk
Op de KWPN ledenraadsvergadering van 30 september zijn twee nieuwe hengstenkeuringscommissieleden benoemd. Vanaf december 2015 zal Bert Rutten zitting nemen in de hengstenkeuringscommissie dressuur. Gert-Jan Hermanussen wordt lid van de hengstenkeuringscommissie Tuigpaard.

Voorzitter Wim Ernes was wegens zijn werkzaamheden als bondscoach dressuur vroegtijdig aftredend en niet herkiesbaar voor de hengstenkeuringscommissie dressuur. Bij de hengstenkeuringscommissie tuigpaard was de heer Reijer van Woudenbergh aftredend en niet herkiesbaar.

Bert Rutten (1961) is zelfstandig hippisch ondernemer en eigenaar van Dressuurstal Rutten. Hij heeft een enorme staat van dienst als internationaal dressuurruiter. Hij reed maar liefst 12 verschillende paarden zelf naar het hoogste niveau. Met Parsival was hij lid van het Olympisch team in 1984. Met Robby won hij teamzilver op het WK in 1986 en was hij individueel tiende. En met Olympic Garibaldi en de KWPN-hengst Zirkoon was hij succesvol op verschillende EK’s.

Rutten is al langere tijd met het KWPN verbonden. Stal Rutten heeft acht, veelal zelf gefokte, goedgekeurde dressuurhengsten gehad, waaronder de invloedrijke hengst Havidoff, zijn vader Clavecimbel en ook El Corona en diens zoon Montecristo.

Bert Rutten kent het internationale speelveld in de dressuursport en de Europese dressuurpaarden­fokkerij en de positie van het KWPN daarin uitstekend. Zijn jarenlange ervaring heeft hij eerder al voor het KWPN ingezet als testruiter/verrichtingsjury bij het verrichtingsonderzoek. Destijds was de verrichtings­jury mede-verantwoordelijk voor de beoordeling en aanlegcijfers van de hengsten. Afgelopen week nog reed hij zelf een hengst voor tijdens de presentatie voor het verrichtingsonderzoek.

Gert-Jan Hermanussen (1975) zal zitting nemen in de Hengstenkeuringscommissie tuigpaard. Hij komt uit een echte paardenfamilie en is vanaf jonge leeftijd geïnteresseerd in de Tuigpaardfokkerij. Hij heeft, samen met zijn vader, onder meer de hengsten Marvel, Fabuleus en Hermanus gefokt. De kampioen van de veulens op de Nationale Veulenkeuring Tuigpaard 2015 is eveneens een fokproduct van de familie Hermanussen. Kortom met recht reden voor de titel fokker van het jaar 2015. Hermanussen kent de tuigpaardenfokkerij en -sport uitstekend. Zijn jarenlange ervaring heeft hij eerder al voor het KWPN ingezet als lid en voorzitter van de fokkerijraad en lid van de Herkeuringscommissie Tuigpaard en diverse andere functies.

Tevens stonden er tijdens de ledenraadsvergadering enkele herbenoemingen op de agenda: te weten die van Marian Dorresteijn (hengstenkeuringscommissie dressuur), Hester Klompmaker (hengstenkeuringscommissie springen), Marloes van der Velden (hengstenkeuringscommissie Gelders paard) en Coen van Zanten (herkeuringscommissie Gelders paard).

Bron: Persbericht/KWPN

3 reacties op “Rutten en Hermanussen nieuwe commissieleden Hengstenkeuring

 • Mathijs D

  Dhr Rutten krijgt natuurlijk vast een welkomstcadeau dmv een gekeurde hengst

 • Marlene

  Best grappig jaren zien we de heer rutten niet op een hengst en toevallig 2x in een week en twee x in aanraking met de kwpn hengsten???? Teveel toeval en wat wordt t kwpn doorzichtig. BELACHELIJK!!!!! En de heren daar moeten zich inmiddels echt gaan schamen daar.

 • gert

  Leuk dat Bert Rutten in de HK commissie komt!
  Eindelijk iemand in de HK commissie met ervaring zowel wat betreft het rijden als fokken(van bruikbare paarden) tot op het hoogste niveau.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook