Ga naar hoofdinhoud

RV Bernoski wint selectiewedstrijd Rabobank CHIO Zuid-Holland Cup

Foto Lonneke Ruesink

Van de uiteindelijk 32 verenigingen die met een team deelnamen aan de selectiewedstrijd voor de Rabobank CHIO Zuid-Holland Cup dressuur dit weekend mochten vijf verenigingen door naar de halve finale tijdens het CHIO Rotterdam.
Met een teamscore van 210,18% eindigde het team van RV Bernoski afgetekend op de eerste plaats in het teamklassement.

De overige verenigingen die door mogen naar de halve finale zijn De Hoeve Westland Ruiters (Naaldwijk), RV ’s Gravenhof (Nootdorp), RV Oud-Beijerland en de Boreftse Ruiters (Bodegraven).

Individueel ging de overwinning naar Robin Bernoski die met Clever een mooie ZZ-Licht proef reed en daarmee 74% scoorde. Hij bleef daarmee 2% voor op de Rotterdamse Romee van Paassen die met Wup 72% scoorde.
In de klasse Z2 reed Nikkie van den Burg met de Gribaldi zoon Black Boy een winnende score van 71.76%. Nikkie startte voor Rij-, Jacht- & Menvereniging Epona. Volgens jurylid mevrouw de Wolf gaf deze combinatie een mooi beeld, stabiel en prachtig in de aanleuning.
In de klasse Z1 ging de overwinning naar het bewegingswonder Electra met de Schiedamse Saskia Lacroix. Jurylid mevrouw de Wolf vond deze fraaie zwarte een enorme blikvanger met spectaculair beengebruik.

In de M2-rubriek maakte de winnaar zijn naam waar; de donkerbruine Voice-afstammeling Echt Mooi werd door de amazone Fransje van der Meer volgens jurylid mevrouw Hijdra op een zeer correcte en vriendelijke wijze voorgesteld. Het leverde de RV ’s Gravenhof combinatie de overwinning in de M2-klasse en een score van 69% op.
In de M1-rubriek startten 40 combinaties. Inez van Waalwijk- van Doorn reed met Karperhoeve Eianco de hoogste score, 67%.

De beide juryleden, de dames Monique Hijdra (M-rubrieken) en Irene de Wolf (Z-rubrieken) genoten volop van deze wedstrijd. De dames, afkomstig uit de regio Utrecht kenden het concept van de Zuid-Holland Cup niet en vonden het fantastisch dat er met zoveel inzet naar deze wedstrijd is gewerkt. “Wij zijn daar best jaloers op! Iedereen tot en met de professionele ruiters uit de regio zet zich in en werkt als vereniging naar deze wedstrijd. Maar met zo’n mooi evenement als het CHIO Rotterdam in het vooruitzicht is het niet gek dat iedereen z’n best doet,” aldus mevrouw Irene de Wolf.

De Rabobank CHIO Zuid-Holland Cup beleeft dit jaar z’n twaalfde editie en geniet nog altijd zeer grote belangstelling van de Zuid-Hollandse verenigingen. De halve finale en de finale vinden plaats tijdens het CHIO Rotterdam op 21 juni 2015.

Over het CHIO Rotterdam
Het CHIO Rotterdam is het enige Nederlandse hippische topsportevenement met vijf sterren dat zich kan scharen bij de internationale topevenementen in de wereld. Van 18 tot en met 21 juni 2015 vindt het evenement voor de 67ste keer plaats in de feeërieke omgeving van het Rotterdamse Kralingse Bos. Naast een gevarieerd hippisch programma met spring- en dressuursport op internationaal topniveau, biedt het CHIO een aantrekkelijk programma van hippische showprogramma’s, culinaire verrassingen, talrijke kwaliteitsstandhouders en muzikaal entertainment in het befaamde Stroodorp. Steeds meer internationale bedrijven en merken zetten het CHIO Rotterdam in voor de communicatie met hun klanten en relaties.
Rabobank Rotterdam is hoofdsponsor van het CHIO Rotterdam.

Bron: Persbericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook