Ga naar hoofdinhoud

Sagacious HF niet meer aan start in Europa

Het paard Sagacious HF (Welt Hit II x Coctail) van de Amerikaanse Grand Prix amazone Caroline Roffman is teruggekeerd naar Florida voor een behandeling van habronemiasis. De combinatie reed mee in het Europese circuit en zou starten op het CDI in het Engelse Hickstead volgende week.

Roffman en Sagacious kwamen naar Europa als de eerste Amerikaanse combinatie om deel te nemen in de Under-25 klasse en werd in deze klasse tweede op het CHIO in Aken, Duitsland vorige maand. Tijdens het Peterhof Dressur Gala CDI4* in Perl-Borg vorig weekend, waar ze voor het eerst bij de senioren startte (zesde in de Grand Prix en vijfde in de kür), speelde de aandoening habronemiasis weer op. Tijdens het winter-cicuit in Florida had de aandoening zich al geopenbaard en daar werden ook meerdere gevallen gemeld.

Habronemiasis wordt veroorzaakt door vliegen die eitjes in open wondjes leggen en de larven veroorzaken ontstekingen en zweren in de huid die ernstige vormen kunnen aannemen. In het subtropische Florida komt de aandoening (in het engels genaamd summer-sore) vaak voor, maar is tamelijk zeldzaam in Europa. Met een goede behandeling en geduld heeft de aandoening, volgens dierenartsen, geen effect op lange termijn.

Bron Dressage-news

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook