Ga naar hoofdinhoud

Salinero kwalificatietraject in voor Olympische Spelen

Anky van grunsven SalineroDressuuramazone Anky van Grunsven gaat toch met Salinero (v. Salieri) het kwalificatietraject in voor de Olympische Spelen in Londen. Het grootste sportevenement ter wereld komt waarschijnlijk te vroeg voor haar nieuwe troef Upido (v. Ferro). ''In de ontwikkeling van dat paard kwam door omstandigheden enige stagnatie'', verklaart bondscoach Sjef Janssen.

Janssen bevestigde vandaag de deelname van van Grunsven en Salinero aan de observatiewedstrijd in Hoofddorp. ”Salinero is topfit en nog kerngezond. Er is daarom geen enkele reden om niet mee te doen”, zegt Janssen over het achttienjarige dier. “Bovendien won Anky vorig jaar met Salinero toch weer internationale wedstrijden. Daarom hebben we voor deze optie gekozen.”

Zegereeks Van Grunsven
Met Salinero was Anky van Grunsven oppermachtig tijdens de Olympische Spelen van 2004 en 2008. Met Bonfire zegevierde ze in 2000. Van Grunsven nam al zes keer deel aan de Olympische Spelen. Ze won in totaal acht olympische medailles, waarvan drie gouden. Na de laatste Olympische Spelen in Hongkong leek het erop dat ze niet opnieuw in actie zou komen als olympische dressuuramazone. Met de komst van de talentvolle Upido begon het vuur weer te branden en zette Van Grunsven de deur voor deelname weer op een kier. Nu heeft ze besloten toch met haar routinier Salinero aan het selectietraject te beginnen. Van Grunsven laat het van de vorm van Salinero afhangen of ze vervolgens daadwerkelijk aan de Olympische Spelen zal deelnemen. Over twee weken komt het duo in actie tijdens het internationale concours in Saumur.    

Observatiewedstrijd
De observatiewedstrijd vindt plaats tijdens het NK dressuur van 6 tot en met 10 juni in Hoofddorp. Het is het eerste observatiemoment richting de Olympische Spelen, het tweede observatiemoment is van 20 tot en met 24 juni tijdens CHIO Rotterdam. Van Grunsven neemt het tijdens het NK op tegen onder meer Adelinde Cornelissen, Edward Gal, Hans Peter Minderhoud en Imke Schellekens. Daarmee is de complete Nederlandse dressuurtop vertegenwoordigd in Hoofddorp.

Foto: FEI
Bron: Horses.nl/KNHS/Nu.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook