Ga naar hoofdinhoud

Samantha Bosma boekt dubbele ZZ-Zwaar winst

Samantha Bosma was vandaag unaniem de winnares van het ZZ-Zwaar in Bronneger. Met haar 'happy-athlete' Chifa won ze tweemaal unaniem met scores van 66,14 en 65,43%. "Een paard dat haar werk graag doet", aldus jurylid Patricia Wolters. 

Chifa viel in de groep van ZZ-Zwaar paarden op door haar fijne manier van bewegen, los door het lijf, over de rug en een goed achterbeengebruik. Daarbij werd ze vriendelijk voorgesteld door amazone Samantha Bosma. “De proef bevatte geen grote fouten en het gaan van het paard was eigenlijk doorslaggevend in de score”, aldus Wolters. Thea Mandemaker werd een keer tweede (62,79%) en derde (61,79%) met haar stoere schimmel Dumont en Esther Coenraadts einde als derde (62,64%) met Eclipse (v. Westpoint)in de eerste proef, terwijl Jolien ten Hoor met Amazing Diamant in de tweede proef tweede werd met 62,5%.  ““We waren het er unaniem over eens dat Samantha met Chifa de beste was”, vertelt jurylid Patricia Wolters enthousiast. “Maar Thea reed ook goed hoor. Dumont is een imponerend paard. Het was een proef zonder grote fouten, waarbij vooral het drafgedeelte erg aansprak.”

Bos uitschieter bij jeugd

B-kaderlid Skylar Bos stak er in haar rubriek, de Young Riders en Junioren, ook met kop en schouders uit. Met Black Boy reed Bos een mooie afgewerkte Young Riders proeven waarbij het mooie, bergopwaartse silhouet opviel, en dat leverde de winnende score van 68,22% op. “Een zeer ervaren combinatie”, aldus de jury, “waar de ervaring vanaf spat.”

Diede Dieni aan kop

In de Lichte Tour (Prix St. Georges en Intermédiaire I in handicap) stond Annemieke Vincourt met de sympathieke Diede Dieni aan kop met bijna een procent voorsprong op Wilmer Lanning met Chameur (63,95%). Haar Intermédiaire I proef leverde Vincourt 64,93% op. Marit Slagter en Awaldie complementeerde de top drie. Vincourt reed met Diede Dieni een opvallend fijne proef waarin geen grote fouten voorkwamen. “Ik heb zelf heel lekker gereden en had eigenlijk nog wel wat hogere punten verwacht’, zegt Vincourt voorzichtig. “Maar ach, Diede liep fijn, ik heb lekker gereden en ze is weer van huis geweest dus we kunnen alleen maar tevreden zijn”, aldus de amazone.

Bron: De Paardenkrant-Horses.nl

 

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook